Kategorije: Clubbing & Koncerti

Živa Muzika i No Balance predstavljaju Privacy

  • Datum objave: 15.05.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

*ŽIVA MUZIKA i NO BALANCE predstavljaju*

PRIVACY. | OXIDE | TVRTKO | LILACUBE

15.05. ~ SIRUP ~ 50 kn

no balance

PRIVACY. [Lobster Theremin/Klasse Recordings]

Dylan Casper, talentirani newcomer iz Australije koji obitava u Berlinu, pod imenom Privacy. prošle je godine objavio debitantski EP “Hypertext” na londonskoj hit etiketi Lobster Theremin. Pažnju je privukao zvukom kojim kreativno i samosvjesno reinterpretira prošlost, spajajući ledeni electro i new wave ’80-ih s acid houseom i mračnim technom ’90-ih. Pretežito sirove, šumovite, sintetičke i minimalne EBM zvukove Privacy omekšava melankoličnim beatovima, zadržavajući melodioznost i noćnu atmosferu. Inovativan zvuk debitantskog izdanja donio mu je mahom pohvalnerezencije, uključujući i visokih 4/5 na Resident Advisoru. Na novom EP-u “Command Pattern”, objavljenom prošlog mjeseca na berlinskoj etiketiKlasse Recordings, ostaje vjeran klasičnom electro zvuku i utjecajima detroitskog techna. Jednu od stvari s novog izdanja remixirala je Helena Hauff, inače Privacyjeva (a možda i naša) trenutno najdraža producentica/DJica. Među imena s kojima je Privacy do sada imao prilike vrtiti na partijima ubrajaju se Ngly, Torn Hawk, Imre Kiss, Luca Lozano,Maya Postepski i mnogi drugi. Posljednje ali ne i najmanje važno, Dylan Casper, kao i svi, jako voli The X-Files i želi oženiti Danu Scully. Sretno s tim.
https://soundcloud.com/privacyprivacy

▂ OXIDE
Specijalno za ovu priliku, iz Splita nam u zagreb *napokon* stiže Oxide, član LoopJunkies AV ekipe i pokretač Beatslap večeri. Jedan od najsvestranijih DJa čiji ukus cijenimo, Oxide u svojim setovima vješto suprotstavlja aktualna i klasična techno/electro/house izdanja.
https://soundcloud.com/oxide1

▂ TVRTKO
Mladi vinyl DJ jedan je od organizatora večeri fonetika, orijentirane na vinyl kulturu, te član kolektiva Hypnodelix. Osim što uživa u maratonskim setovima, trag na sceni ostavlja i pišući za UES Magazine.
https://soundcloud.com/tvrtko

▂ LILACUBE
Prvi javni nastup imala je u prosincu prošle godine na Illectricity festivalNucomers Nightu. Krajem siječnja, zajedno s najboljim prijateljem
YNGHD-om, pokreće audiovizualni projekt NO BALANCE s ciljem eksperimentiranja s raznim žanrovima i podžanrovima popraćenih futurističkom vizualnom estetikom dot-com generacije.
Voli eksperimentirati s glazbom te se žanrovski ne ograničava.
https://soundcloud.com/lila_cube
www.facebook.com/n0balance

01H – 08H

, , , , ,

popis festivala