Kategorije: AktualnoStrani Festivali

Vrh Svjetske i Regionalne Elektronske Scene na Jazu – Dolaze Jeff Mills i Black Coffee!

  • Datum objave: 17.06.2016.
  • Autor članka: Festival.hr

Jedan od najvećih svjetskih elektronskih umjetnika svih vremena, Jeff Mills i najtraženija zvijezda današnje house muzike, Black Coffee, potvrdili su nastupe na Dance Paradise pozornici ovogodišnjeg Sea Dance festivala!

SDF-Plaza-Jaz-1

Čarobnjak iz Detroita, kako već dva desetljeća zovu virtuoza Millsa, jedan je od vodećih suvremenih umjetnika o čemu svjedoče i njegove postavke u čuvenom Louvreu ili brojni nastupi sa simfonijskim orkestrima.

Južnoafrička DJ superzvijezda Black Coffee stiže uz trenutno najsvježiji house zvuk za najljepšu pozornicu na obali mora, na koju će prenijeti energiju vodećih klubova s Ibize, Miamia i New Yorka.

Impresivnoj listi izvođača na rajskoj sceni, za nezaboravnu trodnevnu avanturu na najljepšoj plaži Europe, pridružit će se i plejada vodećih imena regionalne scene, Lea Dobričić i Kristijan Molnar iz Srbije, Miss Sunshine i Haris iz Hrvatske, te Mladen Tomić iz Bosne i Hercegovine, dok će crnogorsku scenu predstavljati Gillerz, Slobodan Popović PS, AP, Millok, AudioStorm, Aleksandar Grum, Proximus, Cule, Mtech, Jan De R, Marek Tripkowski, Rudhaman, Soft 85, Mr. Jools i drugi.

Jeff Mills, multitalentirani umjetnik, pokretač je slavne detroitske techno škole i osnivač njezine najpoznatije organizacije “Underground Resistance”. Prve albume objavio je još 1992. godine za berlinsku techno instituciju Tresor, a jedan je od pionira tehnike miksanja na tri i više gramofona.

Poznat je i njegov nadimak “The Wizard” koji je nastao jer je ponekad u setovima znao upotrijebiti i preko 70 ploča u jednom satu! Njegov autentični izraz i virtuoznu tehniku zabilježile su i kamere u dva dokumentarna filma “Exhibitionist” koji su prikazivani čak i u pariškom Louvreu.

910x630_jeff-mills_klot

Mills je sklada i novu, suvremenu muzičku podlogu za nijemi film Fritza Langa „Metropolis“ iz 1927. godine, koju je izvodio i uživo uz pratnju simfonijskog orkestra.

Njegov nesumnjivi doprinos suvremenoj umjetnosti donio mu je i titulu Viteza Umjetnosti Francuske, a u bogatoj karijeri, Jeff Mills bilježi nastupe na svim najvećim svjetskim festivalima, kao i preko dvadeset objavlenih albuma uz više od stotinu drugih izdanja.

Jedan od apsolutnih fenomena suvremene elektronske scene, južnoafrička superzvijezda Black Coffee na DJ pult Dance Paradise pozornice donijet će najfiniji house zvuk za otvaranje Sea Dance festivala 14. srpnja.

Iako je na sceni preko 10 godina i iza sebe ima pet studijskih albuma, brojne singlove i jedno DVD izdanje, njegov meteorski uspon i globalnu popularnost najbolje ilustriraju brojni nastupi koji su ga u samo poslednjih godinu dana odveli u gotovo 20 zemalja, na pet kontinenata!

hp_black-coffe_sr

S karakterističnim zvukom koji predstavlja afričko nasljeđe, Black Coffee je u svijetu elektronske muzike prepoznatljiv po studioznim, zagonetnim i gotovo spiritualnim DJ setovima koji obilaze najveće pozornice od megaklubova na Ibizi, berlinskog Panorama Bara, pa sve do festivala kao što su Sonar, Montreaux Jazz ili Coachella!

Tijekom posljednjih 10 godina nalazi se na čelu izdavačke kuće “Soulistic” koja pod svojim okriljem ima mnoštvo sjajnih mladih umjetnika koji nastupaju širom svijeta.

U želji da pomogne mladima, prošle godine je zajedno sa SAE institutom u Južnoj Africi pokrenuo program “Black Coffee Foundation Scholarship“, kako bi pomogao studentima produkcije zvuka koji nisu u mogućnosti financirati svoje školovanje.

13482957_1002176016556370_6145988601700392684_o

U prodaji su i jednodnevne ulaznice za Sea Dance!

U prodaju kreću dnevne ulaznice za SDF po specijalnoj, poklon cijeni od samo 170 kn za svaki od tri pojedinačna dana festivala na Jazu. Ovo je ujedno i cijena sa čak 50% popusta u odnosu na punu cijenu. Količine ulaznica po ovoj poklon cijeni, biće veoma ograničene.

Još uvijek je u tijeku i akcija „4+1“, namjenjena svim onima koji žele nezaboravno ljetno festivalsko iskustvo podjeliti sa svojom ekipom. Četvoročlano društvo koje bude zajedno kupovalo ulaznice za Sea Dance ili cijelu EXIT Avanturu, petu ulaznicu dobit će na poklon! Akcija traje najkasnije do 20. lipnja. Putem sitea exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smještaj.

 maxresdefault

Ovogodišnje treće izdanje Sea Dance festivala održat će se od 14. do 16. srpnja na plaži Jaz. Lista izvođača se popunjava, a nastupe su već potvrdili Skrillex, Hurts, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Stereo MC, Lost Frequencies, Jeff Mills, Andy C, Black Coffee, Filatov & Karas, Goldie, My Nu Leng, Sub Focus, Shy FX, Who See, Lea Dobričić, Miss Sunshine, Mladen Tomić, Haris i Kristijan Molnar!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala