Kategorije: Domaći FestivaliTop Vijesti

Uz potvrde novih izvođača otkriveni i položaji soundsystema na festivalskoj lokaciji!

  • Datum objave: 06.07.2016.
  • Autor članka: Festival.hr

Ovogodišnje, specijalno izdanje Seasplasha, ugostit će čak deset soundsystema. Možete li si samo zamisliti koliko je to drvenih zvučničkih kutija punih magneta, membrana, zavojnica i tko zna čega sve ne?! Govorimo o tornjevima s tonama materijala i desecima kilovata izlazne snage!

Seasplash-soundsystem-mapa-2016-002-1024x683

Festivalska plaža i tvrđava su dovoljno prostrane, ali ipak, treba to sve negdje smjestiti i smisleno rasporediti. I zato, danas, nakon nekoliko neprospavanih noći trusta mozgova Seasplash tima, imamo priliku vidjeti kako izgleda konačan raspored položaja soundsystema po lokacijama.

Neka bass vibracije započnu!

MAINSPLASH

Hosted by:
O.B.F SOUND SYSTEM (četvrtak, 21.7. i petak, 22.7.)
ABASSI HI POWER (subota, 23.7. i nedjelja, 24.7.)
WARRIOR CHARGE SOUND SYSTEM
DIGITRON SOUND SYSTEM

LIVESPLASH

Hosted by:
BOTZA SOUND SYSTEM
SASO MANGE SOUND SYSTEM
SEASPLASH SOUND SYSTEM

ELEKTROSPLASH

Hosted by:
SEASPLASH SOUND SYSTEM

SOUNDSPLASH

Hosted by:
MUNCHIES SOUND SYSTEM

BEACHSPLASH

Hosted by:
BASS MATTERS SOUND SYSTEM
BARABADUB SOUND SYSTEM

Dolazi još internacionalnih izvođača!

presse-max-studio1-1024x683

Max Rubadub se naziva ovisnikom remiksiranja. On je jedinstveni izvođač oko kojega se uvijek osjeća jamajkanska vibra. On u svojoj glazbi kombinira plesne ritmove sa sviježim vokalima, bilo da se radilo o mash-upu, dancehallu, reggaeu, hip-hopu, moombahtonu ili čak dubstepu. Cilj mu je rasplesati posjetitelje, a njegov glazbeni odabir se kreće isključivo u smjeru dobre zabave.

Max, osim što zna podići atmosferu, jedan je od najzaposlenijih selektora u Švicarskoj. Karijeru je započeo u Riot Soundsystemu, a kasnije je započeo svoju solo karijeru. Njegov projekt SoundMax-studio služi mu za eksperimentiranje i rad na remiksevima.

Objavio je svoje uratke za nekoliko izdavačkih kuća kao što su Moss Records, Cast-a- Blast, Gideon Production, Superfly i Ranking Reggae, kao i za svoju izdavačku kuću RubaDub Blends.

MEXICAN-STEPPER-telerama

Yasser Serrano, bolje poznat pod svojim umjetničkim imenom Mexican Stepper, spada pod treći val meksičkih dub aktivista. Yasser je u kontaktu s glazbom od svojih malih nogu, a sa svojim projektom karakterističnog stila, miješanja utjecaja francuskog, UK duba i meksičke glazbe, krenuo je 2011. godine. Ima čvrsti cilj stvaranja nacionalne dub glazbe koja će ostaviti traga na internacionalnoj dub sceni.

Zadnje dvije godine bile su od presudne važnosti za njegovu karijeru jer je kroz svoje dvije turneje posjetio Europu (Njemačka, Francuska, Španjolska, Švicarska), te razne skvoteve, klubove, i festivale kao što su Serendubity, Mash Up the Valley, Telerama Dub i mnogi drugi.

sandokanlogowhite-1024x650

Sandokan Hifi je roots&culture soundsystem iz Berlina. Njihova se selekcija kreće iz ranog rootsa 70-ih do rubaduba 80-ih godina. Ovo ljeto slave deseti rođendan na turneji koju će završiti u Zagrebu u AKC Attacku, 22. listopada.

Već dugi niz godina glase za soundsystem koji predstavlja roots glazbu kao, na neki način, mobilna radio stanica. Od njih možete očekivati samo najfiniju jamajkansku selekciju, rootsa, rockersa, duba i steppersa sa puno MC iznenađenja!

Untied label Stage Takeover

unitedlabel-1024x385

Untied je dubstep diskografska kuća nastala 2014. godine u Puli. Ovu nezavisnu diskografsku kuću čini Vedran Pušić a.k.a. 207 (M.U.D,Biscuit Factory, Deep,Dark & Dangereous,) kojem je osnivanje etikete bio logičan slijed događaja s obzirom na njegov angažman kao producent i DJ, surađujući sa poznatim imenima Dubstep i Bass scene kao što su N-Type, Demon, Biome i mnogi drugi. Osim Vedrana članstvo čine Marcello Marjanović (Dega) i Goran Prović (Proove), dva velika zaljubljenika u Dubstep i Bass glazbu.

Iza labela su do sada 3 digitalna izdanja, prva dva držala su prvo mjesto na Juno Deep Dubstep prodajnoj ljestvici, te u samom startu dokazali kvalitetu koju su prepoznali i ostali. Početkom ljeta očekuje se i prvi vinilno izdanje, debitantski uradak Reamza i Flipz MCa, uz remix Leon Switcha (exKryptic Minds)

Untied zauzima svoje mjesto na Elektrosplash flooru u vrijeme trajanja 14 Seasplash Festivala, u subotu, 23.07.2016., uz posebnog gosta, dubstep producenta iz Engleske Sevena, vlasnika etikete Uprise Audio, i već spomenutog Flipza u ulozi MCa.

Subota, 23.07.2016 – Elektrosplash Stage Takeover

SEVEN (UK)
207
DEGA
PROOVE
Hosted by FLIPZ MC (UK)

Seasplash festival se danas smatra neizostavnim dijelom kulturnog identiteta i turističke ponude grada Pule koji ga, kao i Turistička zajednica Pule, podržava. Budite i vi dio Seasplash magije – dođite i provjerite zašto se svi vraćaju.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala