Kategorije: AktualnoNovostiRecenzije

Uspješno održan festival Visualia

  • Datum objave: 25.08.2013.
  • Autor članka: Festival.hr

U srijedu, 21. kolovoza 2013. godine održana je druga, ujedno i posljednja večer prvog po redu festivala moderne tehnologije 3D video mappinga i dizajna rasvjete VISUALIA, u organizaciji udruge SONITUS.

Posljednja večer Festivala protekla je u znaku velikog 3D video mappinga autora Jeana Samboleca koji se projecirao u točno 22:00 sata na pulskom Forumu, u trajanju od sedam minuta.

Za razliku od mappinga prikazanog prvu festivalsku večer, konceptualno i apstraktno karakteristike su sinoćnje crno/bijele projekcije koja je prikazala još veći broj vizualnih mogućnosti koje 3D video mapping pruža.

Forum je i sinoć bio epicentar Festivala, kada se na njemu iznova okupilo 800-tinjak gledatelja koji su pljeskom pozdravili i ovaj 3D video mapping.

Nakon crno/bijele vizualne transformacije zgrade Katastra na Forumu, u Festivalskom klubu mogli su se još jednom pogledati mini video mappinzi polaznika edukativnih radionica i svjetlosna predstava koja je svakih sat vremena na nekoliko minuta „oživjela“ prostor.
Kroz ova dva dana, posjetitelji su ondje zahvaljujući „svjetlosnoj igri“ imali priliku doživjeti terasu DHB-a u sasvim drukčijem svjetlu, što je mnogima priuštilo posebno audio vizualno iskustvo. Za glazbeni program pobrinula se grupa DJ-eva Breakaholics, koji su energičnim beatovima rasplesali sve prisutne.

Zahvaljujući grupi pulskih entuzijasta, njihovoj viziji i višemjesečnom radu i trudu, uspješno je realiziran prvi festival VISUALIA, koji je tek uvertira u ono što Vas očekuje u 2014. godini.

, ,

popis festivala