Kategorije: Domaći FestivaliTop Vijesti

Uskoro počinje Movement Croatia festival

  • Datum objave: 22.07.2016.
  • Autor članka: Mihael

Još nas nekoliko dana dijeli do Movement Croatia koji će se održati od četvrtka 28. srpnja do ponedjeljka 1. kolovoza 2016. na lokaciji The Garden Resort u Tisnom.

Barbarellas Nikolina Mimic Dujmovic

Intiman festival okružen šumom i prekrasnim morem smjestio se u skrivenom zaljevu, a donosi najveća svjetska imena techno i house scene na ovo boutique izdanje festivala.

Tijekom dana Movement Croatia festival pruža odmor pod suncem, a noći pod zvijezdama donose energiju i odličnu zvučnu kulisu, te glazba u The Gardenu traje od podneva. Sve kulminira u klubu na otvorenom Barbarella’s gdje od ponoći do zore zvučnu kulisu kreiraju neka do najvećih imena techna.

Beach stage by Nikolina Mimic Dujmovic 2

Uz odličnu lokaciju i zvjezdanu postavu izvođača koji techno zvukove donose u manje i intimnije okruženje, Movement Croatia se svakako izdvaja kao festival kojeg morate posjetiti ovog ljeta.  

Upravo zbog svega ovoga festival se našao na listi najboljih ljetnih događaja prema pisanju medija kao što su Telegraph, Time Out Croatia, Pulse Radio ili stranica za putovanja momondo, a postoji nekoliko razloga zašto treba posjetiti Movement Croatia Festival.

Movement full schedule

NAJBOLJA SVJETSKA IMENA TECHNA NA LINEUPU
Prvo izdanje Movement Croatia ima lineup kojim se može podičiti, a donosi najveća svjetska imena house i techno scene na ovo hrvatsko boutique izdanje festivala koje se pridružuje sjajnim izdanjima u Detroitu i Torinu.

Šef Cocoon etikete i globalna techno ikona Sven Vath dolazi u Tisno po prvi puta, kao i sibirska techno zvijezda i šefica Trip etikete Nina Kraviz. Zajedno s Dynamic vođom Solomunom ovo će biti rijetka prilika vidjeti moćni trio za pultom.

Electro i techno znalac Dave Clarke pridužit će se line upu ovog ljeta, kao i berlinski teškaši iz Berghaina Ben Klock i Marcel Dettmann, detroitska legenda Robert Hood, koji predstavlja projekt Floorplan, te Derrick May i kraljica minimala Margaret Dygas, tech house autoritet Steve Rachmad i David Morales, a tu su i techno pioniri Octave One s magičnim live showom, kao i domaći techno znalac Petar Dundov.

Solomun

Minimal specijalist Petre Inspirescu donosi svoje zvučne pejzaže, dugogodišnji čovjek Cynosure i Meander labela Mike Shannon dolazi u Tisno, uz Ostgut Tonovog Ryan Elliotta, majstor balearic zvukova Tania Vulcano, a tu je i Davide Squillace, Agoria, Matthias Tanzmann, Mind Against i Gerd Janson među ostalima.

Glazba se na festivalskoj lokaciji pali u 12 sati, čime ispijanje najdražeg koktela ili osvježavanje u moru dobiva posebnu notu, a techno i house eklektične kombinacije traju do 2 sata ujutro na tri pozornice  – glavnoj pozornici koja je mjesto rezervirano za najveća imena, onoj pored maslina koja skriva talente i neizostavnoj pozornici uz more.

Main Stage by Khris Cowley

KLUB NA OTVORENOM BARBARELLA’S
Barbarella’s je često prozivan jednim od najboljih svjetskih klubova, ove godine uvršten među najboljih 100 prema utjecajnom DJ Magu, a potpuno na otvorenom klub je okružen zelenilom, drvećem i morem. Smjestio se u Pirovcu, u uvali Prosika, 10 minuta od festivalske lokacije, uz organizirani prijevoz svake večeri.

Mjesto je to gdje od ponoći do 6 ujutro svi festivalski posjetitelji dolaze plesati pod zvijezdama dočekujući prve zrake sunca. Ozvučen sjajnim Funktion One sustavom, glavni plesni podij je okružen mjestima za opuštanje, šankovima i odvojenim prostorom koji nadgleda house, disco i techno ritmove svake večeri.

Klub na otvorenom kulminacija je festivalskih noći, a upisat će vam se u sjećanje kao jedinstveno iskustvo. Ove godine će neka od najboljih imena oblikovati zvuk večeri u klubu Barbarella’s, a među njima su Nina Kraziv, Derrick May, Dave Clarke, Petar Dundov, Jennifer Cardini ili Octave One.

Boat party©Tim Ertl-55

ZABAVE NA BRODOVIMA
Neizostavne zabave na brodovima na Movement Croatia donose tri dana uživanja u moru i suncu
dok plovite do obližnjih otoka uz sjajnu zvučnu pozadinu, a sve se to odvija na drvenom brodu Arghonauty koji je opremljen najboljim razglasom.

U petak 29. srpnja na rasporedu je Uns&Greentech brod na kojem su glazbeni urednici Marco Faraone, Caruan, Cristian Viviano i Dantela.

Subota 30. srpnja uz partnere Solid AM & Outcast donosi tonove koje biraju Jan Krueger, Eli Vervaine i Munir Nadir, dok nedjelja 31. srpnja je u znaku kultnog party branda Circoloco čijim brodom kormilari jedan od ključnih resident DJ-eva Davide Squillace.

Movement full programme flyer

ULAZNICE
Dostupne su jeftinije cijene ulaznica za regiju u sustavu Entrio.hr. U prodaji su ulaznice koje vrijede za sve dane održavanja festivala, kao i sve afterpartyje u klubu Barbarella’s i to po cijeni od 450 kuna.

Dnevne ulaznice su 200 ili 250 kuna, i vrijede za sva događanja u The Garden Resortu i klubu Barbarella’s. Ulaznice za zabave na brodovima se kupuju odvojeno.

Link na kupnju!

*Cijena vrijedi za državljane Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Potrebno je na ulazu predočiti važeći dokument.

Ulaznice za brodove po cijeni od €20 dostupne su na Resident Advisor stranici  kao i službenoj stranici festivala

Smještaj
Informacije o smještaju potražite na www.booking.thegarden.hr ili na www.movement.hr

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala