Kategorije: Domaći FestivaliNovosti

ULTRA EUROPE, najveći glazbeni festival elektronske glazbe na svijetu, po prvi put u Hrvatskoj

  • Datum objave: 23.11.2012.
  • Autor članka: Festival.hr

Ultra Europe izdanak je najvećeg svjetskog festivala elektronske glazbe u svijetu, festivala Ultra, a održat će se po prvi u Splitu i na Hvaru od 12. do 14. srpnja 2013. godine. Vlasnici tvrtke Ultra Enterprises su odabrali upravo Hrvatsku između 16 europskih zemalja, čime festival postaje ekskluzivno, jedino događanje ovih organizatora u Europi.

Prvo izdanje Ultra festivala održano je 1999. godine u Miamiju, a ubrzo je stekao kultni status najvećeg svjetskog festivala elektronske glazbe koji je afirmirao mnoge izvođače te okuplja poznata imena. Ultra Music Festival je u ožujku 2012. godine okupio čak 165.000 posjetitelja, a među izvođačima koji su tijekom godina nastupali na festivalskim pozornicama diljem svijeta ističu se David Guetta, Madonna, Black Eyed Peas, Depeche Mode, LMFAO, Skrillex, Tiesto, Avicii, Armin Van Buuren, Fedde Le Grand, Fatboy Slim, Carl Cox, Justice, Chase and Status, Laidback Luke i mnogi drugi.

Festival Ultra Europe projekt je organizatora tvrtke Ultra Enterprises iz SAD-a i partnera u Hrvatskoj tvrtke Adria MM Produkcija te sa 100 milijuna kuna u sljedećih pet godina predstavlja jednu od najznačajnijih investicija u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. Uz to, prema procjenama organizatora, festival Ultra Europe potaknut će oko 150 milijuna kuna turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Press konferencija održati će se 28. studenog 2012, nakon koje se nadamo da ćemo saznati još koju informaciju više o ovom novom elektro festivalu, čiji su organizatori odabrali baš Hrvatsku za mjesto održavanja festivala 2013. godine. Hrvatska je postala bogatija time za još jedno događanje više naredno ljeto..

http://www.youtube.com/watch?v=3TlJWoM69ww/

, , , , ,

popis festivala