Kategorije: Clubbing & KoncertiNovosti

Udo Brenner na Kick It vol. 2

  • Datum objave: 26.03.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Petak, 27.3. 2015. | 23:30 do 06:00
Ulaz: 20kn do 01h / 30kn nakon

KICK IT! Vol. 2
Presents
ZELENO SONCE -> a Legendary Slovenian rare funk joint!

UDO BRENNER (Zeleno Sonce, Guisto Picante)
Mr DIRTY HAIRY (SoulKeks)
BOROVICH (Soulkeks, Žedno uho)

kick it5


A nite of rare, psychedelic world wide grooves:raw funk/soul, latino, afrobeat, underground disco, yugo groove, library, exotic, oddballs, cinematic, space, R’n’R, proto house&electro….and beyond!

Više nego uspješna premijera KICK IT! klupskog programa pored toga što je rasplesala brojnu publiku donijela je u Sirup prijateljsku i opuštenu atmosferu punu euforične neizvjesnosti u iščekivanju svake sljedeće pjesme. Bilo je to večer vrhunske raritetne plesne glazbe reproducirane isključivo s gramofonskih ploča od strane strasnih kolekcionara, rezidenta programa – Mr Dirty Hairya, Dr. Smeđeg Šećera i Borovicha koji su te večeri prezentirali koncept koji nas očekuje na sljedećim partyima: rare groove vinyls, stryctly dance & flying, lots of love, friendly atmosphere.

Sada je stiglo i vrijeme za drugo izdanje KICK IT! partyja koje će se održati u petak 27. ožujka kada nam iz Ljubljane u goste dolazi UDO BRENNER, predstavnik jednog od najbitnijeg slovenskog kolektiva ZELENO SONCE, specijaliziranog za raritetni zvuk funk/soul/latino/afro-beat/yugo groove/disco ritmova.

Serijal klupskih večeri pod imenom Zeleno Sonce svakog prvog petka u mjesecu već dugi niz godina u ljubljanskoj Gala Hali (Metelkova mesto) napravi potpuni dernek u kombinaciji vrelog plesa i prijateljske atmosfere koju pogone breaks DJ-evi bacajući na publiku vrele lopte rare funk groovea s iskopanih vinila. Zeleno Sonce je kuća u kojoj su odrasle TETKINE RADOSTI: Woo D, Borka i Bakto. Zeleno Sonce je ugostilo na desetine DJ-eva iz cijelog svijeta koji gaje ljubav prema gramofonskoj ploči. Zeleno Sonce je u Sloveniji i regiji postao sinonim za vrhunski party. A kako to izgleda, i što nas očekuje u 27. ožujka u Sirupu pogledajte u videu.. www.youtube.com/watch?v=W3jVMTUZ0aU , a i ovaj video https://www.youtube.com/watch?v=m5NG4GgI5qA

Prvi počasni gost drugog KICK IT! partya je UDO BRENNER jedan od osnivača programa Zeleno Sonce i jedan od najbitnijih kolekcionara rijetkog groova na vinilima, čovjek koji posjeduje zavidnu kolekciju yugo groove, funk , latino i općenito breaks ploča. Udo će usijati Sirup svojom vrsnom tehnikom old school mixanja rijetkih ploča koje dolaze iz cijelog svijeta i iz raznih perioda, a koje u sebi nose blago psihodelično ljuti groove. Udu će se obradovati svi koje zanima rijetka i kvalitetna glazba koju nisu imali prilike prije čuti.

Kao podrška na drugom izdanju KICK IT!-a nastupit će rezidenti programa Mr Dirty Hairy (SoulKeks) i Borovich (SoulKeks/ŽednoUho). Mr Dirty Hairy jedan je od boljih breaks DJ-eva i scratch majstora čija je selekcija krajnje beskomprimisna u domeni funk/soul/latino/disco/hip hop. Kao rani doručak u jutarnjim satima nastupit će Borovich (SoulKeks/ŽednoUho) koji je krajnje zaluđen psihodeličnim grooveom koji pronalazi u mnogim glazbenim žanrovima iz cijelog svijeta. Najčešće taj miks u cjelini rezultira repetativnim world wide underground disko zvukom krcatim teškim perkusijama i mnogim neočekivanim zaokretima.

More info:

UDO BRENNER (Ljubljana / SLO / Zeleno Sonce / Guiso Picante)
U krugovima onih koji kopaju rijetke funk vinile po Balkanu Udo Brenner je već svima poznato ime. Njegovo znanje i apetit za funkom i sličnim žanrovima je više nego ogromno.
Rezident legendarnih klupskih večeri Zeleno Sonce i osnivač Giuso Picante latin partyja, imamo čast pozdraviti Brennera kao prvog gosta KICK IT! večeri. Udo je momak čiji je srce veliko za glazbu skoro koliko i njegov osmijeh, a poznaju ga mnogu DJ-i, producenti, kolekcionari širom svijeta. Lista glazbenika s kojima je Udo svirao je predugačka za ovaj tekst, ali možemo reći kada je čovjek upoznao skoro sve svjetske ljubitelje funka. Od yugo funka do latina, disca, soula, rocka, psihodeličnih okusa iz svih krajeva svijeta klanjamo se našem prijatelju, ljubitelju vinila i generalno dragom momku i ne možemo dočekati ono što će nam ‘zakuhati’ 27. ožujka.

Zeleno Sonce Mixtape: https://soundcloud.com/zelenosonce/dj-udo-brenner-dj-borka-zeleno-sonce-mikstejp-1
Bikofe mixtape: www.mixcloud.com/Bikofe/bkfpdcst4-udo-brenner/
Zeleno Sonce (latino je fino mixtape) https://soundcloud.com/zelenosonce/dj-udo-brenner-latino-je-fino
Zeleno Sonce party (video) www.youtube.com/watch?v=W3jVMTUZ0aU

Mr Dirty Hairy (SoulKeks)
Ovaj engleski gospodin s hrvatskim korijenima i jazz pločama živi već sedam godina u Zagrebu gdje radi kao pas. Iza gramofona je već 15 godina, hip hop i jazz producira i dulje, a ploče preslušava dok pije najfiniji čaj. Njegov vinilni, eklektični DJ set skače od latino, soul, afro beat, disco pa sve do hip-hop, funk, gipsy i Yugo zvukova. Mr Dirty Hairy svirao je u Novom Zelandu, Francuskoj, Sloveniji, Makedoniji, Mađarskoj, Velikoj Britaniji i naravno Hrvatskoj. Kada nije iza gramofona pretvara se u mpc/beat mašinu. Precizan u miksanju i vrlo funky, Hairy je entuzijastičan kao i onaj dan kada je počeo puštati glazbu s ploča.
Soundcloud: https://soundcloud.com/mr-dirty-hairy
Facebook: www.facebook.com/Jazzfanatik?fref=ts
Web: http://dirtyhairy.bandcamp.com/

Borovich
Borovich zajedno s Mr Dirty Hairyem vodi organizaciju SOULKEKS čija filozofija leži u minimalističkoj i po njima zlatnoj formuli DJ-inga i clubbinga: jaka selekcija isključivo vinila organske glazbe s dušom, dva gramofona i mikser. U egzotičnom vinil mixu Borovich spaja više glazbenih pravaca iz raznih dijelova svijeta uz dodatke raznih pikanterija. U igri su sljedeći pravci: psychedelic disco, Afro disco, exotic grooves, prog RnR, library groove, proto house/electro,oddballs te masa skrivenih EDIT i extended 12“ verzija najčešće zaboravljenih klupskih brojeva.
SoulKeks www.facebook.com/Soulkeks
Žedno Uho www.facebook.com/zedno.uho

www.sirupclub.com
www.facebook.com/clubsirup
www.twitter.com/sirupclub

, , , , ,

popis festivala