Kategorije: AktualnoClubbing & KoncertiNovosti

Tides of Youth festival preparty u Harteri

  • Datum objave: 07.05.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Udruga Škatula (Rijeka) i Klub mladih Susajda (Cres) predstavljaju:

TIDES OF YOUTH Festival preparty:
09.05.2015. (subota)
početak: 22.00 h
Ulaznice: 20//25 kn
toy

STONER PSYCHEDELIC STAGE:

WUNÁ (Rijeka)
experimental art rock
BALATHON (Rijeka)
progressive space rock¨
ZAYN (Bjelovar)
experimental post noise

STIKK (Krk)
full on trance/psybreaks
OGOLOGO (Rijeka)
full on/twilight trance
PONCIJE PILAT (Cres)
progressive trance
BIG FOOT (Cres)
dark psy/full on trance

VISUALS: OBLIK 3 (Rijeka)

DUB AMBIENT STAGE:

POPPY (Rijeka)
dub/afrobeat
ZENICAFARIA (BiH)
roots reggae/dub
LOWFREQUENCY (Rijeka/Vinkovci)
stepper/dub
ABOGGAJEBO (Rijeka)
dub/ambient
TETRAPARALELOPIPED (Rijeka)
progressive chill/ambient
SLAVONIJA VIBES SYNDICATE (Slavonija)
roots/dub/jungle/ska/ragga

VISUALS: TETRAPARALELOPIPED (Rijeka)


Nakon nešto više od godine dana rada na prostoru Hartere, šačica ljudi okupljena oko revitalizacije nekadašnjeg industrijskog pogona odlučuje napraviti korak dalje! Odlučili smo pokrenuti svoj festival udruživši snage s creskom udrugom “Klub mladih Susajda”. Festival “TIDES OF YOUTH” će se održati 03. i 04.07.2015 na prekrasnoj lokaciji Tarej koja se nalazi na Cresu u zabačenim šumarcima i neposrednoj blizini mora.

Ipak, prije nego hrabro kročimo na otočko tlo, zaustaviti ćemo se još jednom na Harteri, u petak 9. svibnja kako bismo Vam pokušali predočiti dijelić potpuno opuštene atmosfere koju ćemo predstaviti kroz raznovrsnost glazbe na Cresu ali i koja vas očekuje na ovom pred festivalskom druženju!

Na dva floora će se tijekom noći barem 2 puta na svakom flooru mijenjati glazba kojoj je zajednička poveznica psihodelija! Time će se ostavština kraut rocka i progresive pretvoriti u stoner rock iz kojega će potom rasti trance, da bi sve skupa završilo na duberskoj sporosti i gruvastom chillu uz sulude vizualizacije na obje strane!

No, to nije sve! Na ulazu će biti moguće kupiti festivalske ulaznice po cijeni od samo 100,00 kn! Za ovu cijenu, na CRESU svira gotovo 50 različitih izvođača koji su navedeni ovdje:
https://www.facebook.com/events/487694131379227/

Web stranice festivala:
http://tidesofyouth.com/

Od 22.00 sata do 06.00:

STONER PSYCHEDELIC STAGE:
Wuná – noviji riječki projekt koji je ovoga proljeća konačno napustio svoju garažu u korist aktivacije eksperimentalnih zvučnih pejzaža koje prate i odgovarajuće vizualizacije. Ovaj artistički trojac će nas povesti u nepoznato, repetitivno istražujući podsvijest sviju nas!
https://www.facebook.com/pages/Wuná/1720814791478424?fref=ts

Balathon – su progresivni riječki space rock kvartet. Ove godine su promijenili ustajalu postavu u korist nove energije inducirane kozmičkim silama planeta Balathon kojega svaki puta prozivaju u svojim pjesmama. Očekujte snažan nastup, nabijen dugačkim razradama i snenim melodijama!
https://www.facebook.com/pages/Balathon/279037092146210?fref=ts

Zayn – experimental noise rock, Bjelovar
Od arapske riječi za unutrašnju ljepotu, iz grada propale industrije, obavijenog tjeskobom i crnilom. Instrumentalna patnja koja se prenosi distorzijom, delay pedalama i raspucanim činelama. Njihov zvuk se ne može klasificirati jednim žanrom. Sveopće „post“ ludilo unutar čijega kaosa se nazire red.
https://zaynband.bandcamp.com/

STIKK – mladić s Krka koji neumorno istražuje raznoliku glazbu. Od malih nogu svira gitaru, bas i bubanj, no u zadnje vrijeme konzola i divljina stvaraju u njemu poriv za elektronikom koji završava u full on tranceu. Možda nas ovoga puta počasti i dozom psybreaksa?!
https://soundcloud.com/stikk

OGOLOGO – iz predgrađa Rijeke nam dolazi majstor noćnih melodija i tvrdoga basa, koji pred jutarnji mraz ispušta najbrže od žanra!
https://soundcloud.com/ogologo

PONCIJE PILAT – creski šumski ratnik koji povremeno divljnu mijenja postindustrijskom kataklizmom, svirajući progressive trance ispunjen psihodeličnim zvucima i tvrdim bass linijama! On je jedan od onih samozatajnih producenata za koje još nismo čuli onoliko koliko bi trebali!
https://soundcloud.com/poncijepilat
https://www.mixcloud.com/PontiussPilatuSS/

BIGFOOT – još jedan creski zanesenjak koji nekoliko zadnjih godina provodi u istraživanju dark trancea, forresta i full on-a! Za ovu priliku mladić velikih stopala će nas počastiti najboljim od nabrojanih žanrova, dovodeći nas do klimaksa u spoju psihodelije i repetirajućih bass dionica!
https://soundcloud.com/bigfoot-cro

VISUALS: OBLIK 3 (Rijeka)

DUB AMBIENT STAGE:

POPPY – istraživač psihodeličnog zvuka s afinitetom prema dubu i afrobeatu. Postao je DJ igrom slučaja i za sada je jedini RI ROOTZ profesor koji svoje znanje dijeli drugima!
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008397187404&fref=ts

LOW FREQUENCY – urbana gerila riječkog duba! Ove godine su aktivniji nego ikada, sviraju gdje god stignu! Ovim nas putem časte čvrstim stepper zvucima!
https://www.facebook.com/pages/Low-Frequency/263374383708603?fref=ts

ZENICAFARIA – riječki dio zeničkog crew-a koji nas je u proteklih godinu dana veselio i tjerao na ples kroz spoj roots reggae i dub melodija!
https://www.facebook.com/ZenicafariaSound

ABOGGAJEBBO – spori ritmovi, repeticija basa i sveopće mračnjaštvo su odlike ove riječanke koja se rado vraća iz Zagreba kako bi nam podijelila lekciju. Prvi harteraški nastup ove bezbožne djevojke dugih dredova!

SLAVONIJA VIBES SYNDICATE – Nakon što su izvrtili sve gradove na istoku, smjelo kreću na zapadnu stranu,
ravno sa slavonskih livada u riječke hale, po prvi puta sa izvrsnom selekcijom rootsa i duba te malo bržih jungle dionica.
https://www.facebook.com/slavonijavibessyndicate/info?tab=page_info

TETRAPARALELOPIPED – neuroznanstvenica koja usput vrti fini progresivni chill sa primjesama psihodeličnih rock stvari. Uz glazbenu kulisu, ova djevojka će pripremiti i vizualne intervencije čineći jedan sjajan spoj VJ-inga i DJ-inga već prepoznat kao integralan dio većine partija na Harteri.

DIZAJN – Lucid Lab

Ulaz: 20 kn (prije ponoći)// 25 kn (nakon ponoći)

Vidimo se tamo :D

www.facebook.com/udrugaskatula
www.facebook.com/KlubmladihCres
www.molekula.org

, , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala