Kategorije: Domaći FestivaliNovostiTop Vijesti

Tides of Youth donosi posebno festivalsko iskustvo na Cres

  • Datum objave: 03.06.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Čast nam je pozvati Vas na TOY Festival (Tides Of Youth Festival) u organizaciji Kluba mladih „Susajda“ i udruge „Škatula“ !

toy

Festival se održava na prekrasnom i jedinstvenom otoku Cresu, na koji ćete možda doći kao stranci, ali s njega odlazite kao prijatelji. Sigurni smo da se neki naši prijatelji sjećaju prošlogodišnjeg festivala Free Spirit, kojem je to bila zadnja godina izvođenja u našoj režiji. Ove godine podižemo ljestvicu, mijenjamo koncept i predstavljamo “TOY Festival”.

Tides of Youth je zamišljen kao glazbeni festival mladih glazbenika iz regije u trajanju od dva dana, plus još kojih 12 sati ako Vam se baš jako svidi. Mjesto radnje? Tarej na otoku Cresu. Mjesto je dostupno autom i od trajekta (pristanište Merag) je udaljeno samo 2 min autom dok pješke ima oko 30 min.

Predivan dio na istočnoj strani otoka s mnoštvom hlada i plažom udaljenom 10 min pješice. Za sve vas koji ćete dolaziti katamaranom u grad Cres na raspolaganju će vam biti taxi kombi s kojima možete otići do lokacije za 15 min (u kombijima ima 8 mjesta tako da ako se napuni kombi cijena prijevoza će biti manja nego prošle godine). Bitno je napomenuti kako TOY predstavlja jednu jedinstvenu ideju samoodrživog (self-sustained) festivala koji će kroz nekoliko godina primijeniti potpuni green lifestyle, odnosno biti će upogonjen na čistu energiju gdje je cilj svesti proizvodnju otpada na minimum, a ultimativni cilj, na nulu (zero-waste – sav otpad će se reciklirati).

Detaljnu kartu s uputama kako doći do festivala možete pogledati ovdje:
http://www.tidesofyouth.com/wp/hr/toy-festival-opcenito/lokacija/

Glazbeni dio festivala održat će se na tri floora s preko 30 domaćih i stranih izvođača. Glazbena ponuda orijentirana je na psihodeliji, čiji krakovi duboko sežu u sve ponuđene žanrove glazbe.

DUB floor s dva ručno rađena soundsystema, TRANCE floor s impresivnim line up-om, te STONER ROCK floor s puno izvrsnih live bendova, koji se u sitne jutarnje sate transformira u chill zonu sa šarenim spektrom DJ-a i žanrova.

*DUB FLOOR*

SHIMANA SOUNDSYSTEM (ITA) – FULL Crew – FULL Sound, BOCA SOUNDSYSTEM (Zd), GAMMA SOUND (BE), LOW FREQUENCY (Ri, Os), HIGH GRADE COMMANDA (Zg), SLAVONIJA VIBES SYNDICATE (Slavonija), MUNCHIES SOUND (Pu) and more TBA.

 

*TRANCE FLOOR*

FORESTDELIC RECORDS, DUCKS RECORDS, HYPNODELIX CREW, ODDVOD CREW, TAMNA TVAR, OVERA CREW, FLYING DONKEYS, VALENO MUSIC

LINE UP: KALA (LIVE ACT), PLASMA CORP (LIVE ACT), NEW FORMAT (LIVE ACT), HOTEP (LIVE ACT), SKOKNIPALOKNI, TIANN, DAMZAH, WINPA, PEACE DEFENDER, RIO, STEVO, SAMOTONE, HUZ DET, OGOLOGO, STIKK, PONCIJE PILAT, BIG FOOT, INNER, NEO

VISUALS: : AREA 51 (deco tim) i DIMENSION TRICKS (Vj crew).

 

*STONER/AMBIENT FLOOR”

STONER STAGE:
LINE UP: NIBIRU (IT), OMEGA SUN (SLO), REVEREND HAZE (SLO), WUNÁ (Ri), GREENMILL (Ri), BALATHON (Ri), LOST LUCID (Ri), MOKRE GLJIVE (Zg), ACID CARROTS (Zg), ZAYN (Bj)

Svakoga dana, nakon koncertnoga dijela slijedi šarolik niz nadrealističnih, avangardnih, edukativnih filmova koji će biti popraćeni live izvedbama različitih glazbenika te pomno odabranom plejlistom po mjeri pravih muzičkih sladokusca. U sitne jutarnje sate ovo mjesto će se transformirati u chill zonu na kojoj će puštati raznoliki spektar DJ-a s jedinstvenim ciljem da opusti, razveseli i raspleše prisutne.

AMBIENT – MORNING CHILL:
LINE UP: BLUE FOREST – LIVE ACT (Zg), TIANN (SLO), PEACEDEFENDER (Zg), SRETNI EDI (Zg), FOREST TAMAN (Zg), NOISY BEW (Zg), RAKKAANI (SLO), POPPY (Ri), TETRAPARALELOPIPED (Ri), ABOGGAJEBO (Ri)

VISUALS AND MOVIES: TETRAPARALELOPIPED + OBLIK 3 + CHUPSON

Na flooru ćemo vam pripremiti udobna mjesta za zavalit se kada će vam to biti potrebno, a moći ćete i pojesti koju palačinku te popiti neki od mikseva domaćih čajeva koji će vas razbuditi, uspavati, osvježiti, ovisno o tome što vam je potrebno.

 

Očekuje Vas i pregršt radionica, dvije radne akcije prije festivala nakon kojih slijedi psy igranka ! Svi su dobrodošli i pozvani za sudjelovanje u radnim akcijama, a sve potrebne informacije vezane uz njih također, dobiti ćete na vrijeme.

Također, ne smijemo Vas ostaviti žednima, stoga će na Festivalu biti poprilično veliki šank koji će zadovoljiti potrebe i najizbirljivijih! Osim alkoholnih pića, biti će i pitke vode zbog toga što je lokacija festivala jako udaljena od prvih mogućih dućana. Nije na odmet, podsjetiti kako se festival održava u najtoplijem mjesecu godine i VRLO je bitno ponijeti dovoljno vode (iako ćemo ju i mi nuditi) čisto iz razloga što vode nikad nije dosta i bilo bi strašno da zbog manjka iste ne uživate u cijelosti na festivalu.

Karte za TIDES OF YOUTH će se moći kupiti u riječkom i zagrebačkom DALLAS MUSIC SHOPU po cijeni od 100,00 kn (14€) do 15. lipnja! Nakon toga, sam ulaz će biti nešto skuplji te će iznositi 150,00 kn (20€)! Postoji mogućnost kupovine i rezervacije dnevne karte na sam dan festivala koja će koštati 100,00 kn (14€)!

Ipak za posjetitelje/ice koji nisu u mogućnosti ulaznice kupiti na pretprodajnim mjestima, nudimo mogućnost rezervacije putem e-maila tickets@tidesofyouth.com. Pošaljite nam pismo s nazivom „Rezervacija ulaznice“ sa sljedećim informacijama: ime i prezime, grad, količinu ulaznica koju želite! Uz predočenje osobne iskaznice, karte rezervirane do 15.06.2015. podizati će se na ulazu, po cijeni od 100 kuna. Karte rezervirane nakon tog datuma stajat će 150 kn. Ulaznicu je potrebno podignuti sat vremena pred početak festivala na blagajni kako ne bi izgubili rezervaciju.

Osim toga, naši agilni psihodelični ambasadori će ulaznice prodavati ne nekolicini sličnih događanja u bližoj okolici! Nemojte se začuditi ako Vas zaskoči dredlava ekipa koju ste prvobitno nazvali radi jeftinije karte! Ambasadori će karte cijelo vrijeme prodavati po pretprodajnoj cijeni. Dakle do samog početka festivala!

Prodajna mjesta:

RIJEKA:
Dallas Music Shop
Splitska 2a, 051/332-524
– dms-rijeka@mars-music.hr
https://www.facebook.com/DMS.Rijeka

ZAGREB:
Dallas Music Shop
Tklačićeva 7, 01/6403-585
– dms-zagreb@mars-music.hr
https://www.facebook.com/DMS.Zagreb

Ambasadori psihodelije a.k.a. kupi kartu jeftinije cijelo vrijeme

ZAGREB:
Melita
097 736 8277
baobabamelita@gmail.com
https://www.facebook.com/melita.abogajebo

RIJEKA:
Udruga Škatula
Fiorello La Guardia 19/2
51 000 Rijeka
095 585 9599
skatula.udruga@gmail.com
www.facebook.com/damir.batarelo

FACEBOOK: https://www.facebook.com/TidesOfYouthFestival
WEBSITE: http://www.tidesofyouth.com/

Za sva dodatna pitanja pišite nam na e-mail info@tidesofyouth.com
Veselimo se Vašem dolasku! Stay tuned!

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala