Kategorije: AktualnoNovostiStrani Festivali

Thom Yorke odabrao Darkwood Dub za predgrupu na Main Stageu Exita

  • Datum objave: 03.07.2013.
  • Autor članka: Festival.hr

Do EXIT R:Evolucije ostalo je nešto više od tjedan dana. Uzbuđenje raste, a dobroj atmosferi koja se već stvara oko EXIT-a pridonose i novi izvođači najveće festivalske pozornice – Main stagea.

Glavnoj EXIT-ovoj pozornici priključuju se izvođači koji će mnoge razveseliti – GBH, Alice Russell, Darkwood DubKanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Bad Copy, Vrelo i Veliki prezir. 

GBH ili Charged GBH začetnici su hardcore punka i jedan su od najboljih bendova ovog pravca zajedno s bendovima Exploited i Discharge. Oni će biti zaduženi za eksplozivno otvaranje Warriors Dance dana na EXIT-u, a izabrali su ih nitko drugi nego veliki The Prodigy, koji im ovim žele odati posebnu počast, kao bendu koji je utjecao na neke od njih.

Alice Russell jedna je od najznačajnijih novih pjevačkih zvijezdi iz Velike Britanije poslije pojave Amy Winehouse. Ova umjetnica je lansirala pojam novog soula na engleskoj klupskoj sceni, dok su američki kritičari poručili:  “Zaboravite na Joss Stone, Duffy, pa čak i Adele”. Povrh svega, ona je i autor svoje glazbe i njezinih pet albuma rječito govore o tome. Najnoviji, “To Dust”, vodit će je ove godine širom svijeta, a novi singl “Heartbreaker” postao je hit u kratkom vremenskom roku.

Dan kada ćemo na jednom od rijetkih europskih nastupa videti Atoms For Peace (Exit, 13. srpnja, subota), bit će prilika da u drukčijem svjetlu sagledamo i domaću glazbenu scenu. Thom Yorke, osnivač Radioheada, kao jedan od neprikosnovenih umetničkih lidera suvremene generacije pop autora, upravo je odabrao naše Darkwood Dub kao predgrupu za svoj novi projekat.

Darkwood Dub vodeća su alternativna rock grupa iz Srbije preko dvadeset godina. Posljednjih godina, poslije ulaska Vasila Hadžimanova u grupu, Darkwood Dub su se okrenuli dubljem istraživanju magičnih mogućnosti jazz improvizacije, tako da i danas osvajaju nove fanove, ostajući vrlo specijalan bend i simbol mogućnosti društvene promjene koja počinje s glazbom.

Energiju naše glazbene scene na Main stage donijet će Bad Copy koji će imati specijalan set zagrijavanja za Snoop Dogga, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Vrelo i Veliki prezir.

Povodom nastupa grupe Bad Copy, Ajs Nigrutin je izjavio: “Jako nam je drago što repujemo ispred jedne velike zvezde kao što je Snoop Dogg koju smo slušali još od ranih dečijih dana, takoreći od pelena.”

Zbog pojave preprodavača i krivotvoritelja na društvenim mrežama, apeliramo na posjetitelje da ulaznice za Exit 2013 kupuju na službenim mjestima za kupovinu ulaznica.

Čak i ako krivotvorene ulaznice izgledaju kao prave, ulaz na Exit s njima neće biti moguć jer je isključivo validna naša baza podataka. Podatci iz naše baze moraju se poklapati s bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falcificiranja ulaznica nemoguće.

Sve informacije o ulaznicama mozete pronaći na ovom linku.

, , , , , , , , , , , ,

popis festivala