Kategorije: Top Vijesti

Telekom Electronic Beats Festival preuzima Zagreb!

  • Datum objave: 31.10.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Electronic Beats Festival se održava početkom studenog u Zagrebu, a nastupit će mnoga poznata imena, među njima Young Fathers, Mykki Bianco i KiNK Live. Najavljen je i bogat multimedijski program koji ne bi smjeli propustiti.

Tako Zagreb – nakon Podgorice, Bukurešta i Budimpešte – postaje jedan od prvih europskih gradova koji će ovo jedinstveno glazbeno događanje doživjeti u još atraktivnijem, dvodnevnom formatu i pod novim imenom – Telekom Electronic Beats Festival.

12112037_10153610167199536_2094071443985594383_n

Festivalski petak počinje u Booksi, predavanjem “Karijerni cilj: Profesionalni glazbeni novinar” o načinu na koji glazbeni novinari danas tretiraju usmene izvore. Predavač Alex Samuelson (Electronic Beats magazin, The Wire, NPR i Deutsche Welle) približit će svoje iskustvo studentima, novinarima i svima koje privlači pisanje o glazbenim temama.

Booksa će dan kasnije ugostiti i jednog od naših najpoznatijih DJ-a i producenata, Phata Phillieja, koji će posjetiteljima dati uvid u početke hip-hop scene u Hrvatskoj. Njegova “Priča o hrvatskom hip-hopu” bit će servirana između nastupa Young Fathersa i Mykkija Blanca.

Klupska moda pod povećalom” je tema o kojoj će razgovarati poznate fashionistice, među kojima su nekadašnja suvlasnica kluba Olga Lugović Ionidis – Olja, glavna urednica portala Buro 24/7 Ana Pavić i vlasnica branda ROBA Branka Šćepanović. Panel će se održati u Bon-ton galeriji, u kojoj slijedi in store event s popustima na poznate brandove, degustacijom vina te DJ-ima Jogardeom i Martinom.

Hrvatski Telekom će kupcima ulaznica za Electronic Beats večeri omogućiti besplatni ulaz u MSU tijekom petka i subote. HDLU osigurava 50 posto popusta na ulaznice za 3. bijenale hrvatskog slikarstva u Meštrovićevom paviljonu. Predah između odabranih sadržaja, s posebno osmišljenim menijima, ponudit će bistro Croatian Design Superstorea i azijski restoran Umami, koji vlasnicima EB ulaznica/narukvica daje dodatnih 20 posto popusta. Trešnjevački Teneo Coffee će samo za posjetitelje festivala organizirati besplatne ‘Brewolution’ radionice o pripremi najbolje kave kod kuće, uz primjenu čak osam različitih tehnika. Ovo će ujedno biti lokacije na kojima će gosti festivala imati mogućnost pokupiti svoje primjerke Electronic Beats časopisa, singlica i drugih popularnih promo artikala.

phat_phillie652_943481S1

U Croatian Design Superstore stiže i jedinstvena prilika testiranja vlastitih dizajnerskih sposobnosti uz izradu unikatnih EB suvenira na Designer workshopu – sudionici rezultate svojeg rada pod mentorstvom CDS-a mogu ponijeti kući.

Subotnji warm-up (onaj za nastup DJ-a Kozea u &TD-u) goste očekuje u galeriji Pikto u Branimir centru, u kojoj će uz aktualne izložbe (Tarik Walid El Kawam: “From afar” i Denis Dunaj: “Faces”) DJ-i Sladoled i Tvrtko sa svojim gostima spremiti specijalno izdanje plesne Frendove sobe.

Glazbeni entuzijasti, profesionalci, producenti i DJ-i tijekom subote će svoje utočište pronaći u SC-u. Tamo će već ujutro početi najveći Močvarin sajam ploča i stripova, koji će u svojem specijalnom izdanju okupiti vlasnike svih relevantnih hrvatskih dućana s rabljenim pločama i stripovima.

Osam kandidata sudjelovat će u cjelodnevnom Zagreb-Verb Workshopu, radionici koncentriranoj na učenje o kreiranju specifičnog reverb efekta – convolution reverba. Polaznici će uz mentorstvo Ksenije Ladić naučiti kako snimiti convolution reverb specifičnih prostora poput Francuskog paviljona te kako znanje aplicirati u svoj producentski rad.

Telekom-Electronic-Beats-Festival-u-Zagrebu-2015-01

Za kraj programa ostaje prvi hrvatski Native Instruments Sessions, okupljanje korisnika Native Instrumentsa, stručnjaka i šire glazbene zajednice, s tradicijom u gradovima poput Berlina, Los Angelesa i Tokyja.

Native Instruments su za partnere premijernog sessiona u Hrvatskoj odabrali su upravo EB, Confusion Crew i prezentera Kooladea, jednog od najboljih domaćih glazbenih producenata.

“Novi koncept Telekom Electronic Beatsa grad Zagreb pretvara u vibrantnu destinaciju, kakvu priželjkuje naša publika. Program je formiran na način da svaki gost sukladno preferencijama stigne obići barem trećinu, ako ne i polovicu sadržaja spremljenih u suradnji s partnerima prije klupskog večernjeg EB nastavka” pojašnjavaju organizatori uz napomenu da je za dio predavanja/programa potrebna prethodna prijava.

Ulaznice za Electronic Beats mogu se nabaviti u glazbenoj knjižari Rockmark, Dirty Old Shopu i na Electronicbeats.net.

Sve dodatne informacije o događaju pratite na Facebook event-u!

, , , , , , , , ,

popis festivala