Kategorije: AktualnoDomaći FestivaliNovostiTop Vijesti

Špancirfest počeo u Varaždinu

  • Datum objave: 23.08.2013.
  • Autor članka: Festival.hr

Petnaesto izdanje  festivala dobrih emocija Špancirfesta ove će se godine održati od 23. kolovoza do 01. rujna.  Tijekom prošlogodišnjeg festivala na jedinstvenoj otvorenoj pozornici  varaždinske povijesne jezgre 750 izvođača iz 25 zemalja izvelo je 495 programa, a i ove će godine tijekom deset festivalskih dana svatko moći pronaći nešto za sebe.

Špancirfest je i ove godine, u suradnji s 24sataTV-om, organizirao natječaj za “najbolji posao ljeta” – osobu koja će biti lice Špancirfest TV-a. U finale su ušle tri kandidatkinje: Dragana Šimić, Petra Vojvodić i Silvija Jurin. Stručni žir je imao težak posao odabrati najbolju od tri sjajne kandidatkinje, koje su dolazak u Varaždin iskoristile i da prošetaju njegovom baroknom jezgrom te uhvate dašak dobrih emocija koje većpolako osvajaju grad. Najbolja je na kraju bila Zadranka Silvija Jurin, koja će već od četvrtka preuzeti mikrofon, stati pred kameru te postati zaštitno lice Špancirfest TV-a.

Park kreative

Špancirfest već nekoliko godina njeguje posebni program kreative, namijenjen prije svega djeci i mladima, koji će ove godine imati svoje najveće i najbogatije dosadašnje izdanje. 

spancir_kreativa

Na sjenovitom prostoru iza varaždinske katedrale, uz ulicu Jurja Habdelića i ove će godine niknuti “Park kreative”, čarobni svijet inspiracije za djecu i mlade ljude, koji će svih deset dana održavanja Špancirfesta, uz pomoć iskusnih voditelja punih dobrih emocija, moći istražiti vlastitu kreativnost i talente te ostaviti svoj trag u povijesti festivala.

Kao i svaki puta, Špancifest će posjetiteljima i u ovom segmentu pružiti program sastavljen od provjerenih radionica iz prošlih godina te novog, svježeg sadržaja. Popis ovogodišnjih kreativnih radionca najveći je do sada, a s obzirom na popularnost i edukativnu vrijednost ovog programa, “Park kreative” je postao jedan od važnijih sadržaja Festivala dobrih emocija, na što je organizator, Turistička zajednica grada Varaždina, izuzetno ponosna.

Program Antena Zagreb pozornice Stari grad

Ovogodišnji koncertni program Špancirfesta donosi obilje glazbenih poslastica, a središnji glazbeni program odvijat će se na velikoj “Antena Zagreb pozornici Stari grad”.

U sedam koncertnih dana, na glavnoj pozornici Špancirfesta svirat će neka od najvećih imena hrvatske i regionalne glazbene scene te velike svjetske zvijezde poput kultnih Skunk Anansie, žestokih Triggerfinger ili vrućih Buraka Som Sistema.

Ulaznice

Ulaznice za Antena Zagreb pozornicu Stari grad, jedinu od tri koncertne lokacije koja se naplaćuje, mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te online putem sustava Eventim.

Cijene dnevnih ulaznica za Antena Zagreb pozornicu Stari grad:

Petak (23.08.) Louder, Stillnes, Elemental – 30 kn

Subota (24.08.) Opća opasnost, Zabranjeno pušenje – 30 kn

Nedjelja (25.08.) Sagan, Triggerfinger, Buraka Som Sistema – 70 kn

Četvrtak (29.08.) Jam Ritual, Skunk Anansie – 70 kn

Petak (30.08.) Gibonni – 70 kn

Subota (31.08.) Živo Blato, Let3 – 30 kn

Nedjelja (01.09.) Letu Štuke, S.A.R.S., Majke – 30 kn

Zamjena višednevnih ulaznica za ID kartice

Vlasnici višednevnih ulaznica (festivalske i vikend ulaznice) za središnju koncertnu pozornicu Špancirfesta  – Antena Zagreb pozornicu Stari Grad, od srijede, 21. kolovoza 2013. moći će ih početi mijenjati za personalizirane ID kartice, nužne za ulazak u koncertni prostor.

Zamjena će se odvijati:

– od srijede 21. kolovoza do kraja Špancirfesta – u prostoru za akreditiranje na Trgu kralja Tomislava 7 u Varaždinu (Korzo)

– dodatno, tijekom prvog i drugog vikenda festivala (23.08., 24.08., 25.08. te 30.08., 31.08., 01.09.) i na ulazu na Antena Zagreb pozornicu Stari grad.

Svi koji su osvojili ulaznice na nagradnim igrama te su poštom dobili vaučer, isti će za ulaznicu uz predočenje osobne iskaznice, za ulaznicu zamijeniti u prostorijama za akreditiranje, na Trgu kralja Tomislava 7 u Varaždinu.

, , , , , , , ,

popis festivala