Kategorije: Domaći FestivaliLifestyleLifestyle FestivaliTop Vijesti

Špancirfest Arena pozornica najavljuje nastup svjetskih EDM zvijezda

  • Datum objave: 11.08.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Špancirfest se i ove godine pobrinuo da nitko ne ostane „gladan“ zabave i dobrog provoda. Oni kojima će programi u gradskoj jezgri završiti prerano, moći će se ponovo dobro isplesati na Špancirfest Arena pozornici kod Gradske sportske dvorane na Dravi gdje će se program odvijati od 22 sata do 6 sati ujutro.

Već prvog dana Špancirfesta, u petak 22. kolovoza, sprema nam se nastup globalno najslavnijeg hrvatskog DJ-a i producenta, legendarnog Petra Dundova. On u Varaždin dolazi nakon svirki na značajnim ljetnim festivalima – na Ibizi je uz domaćina, slavnog Richieja Hawtina svirao na otvorenju Enter večeri u klubu Space, a nastupao je i na kultnom Melt! festivalu u Njemačkoj. Usto, bio je i zvijezda španjolskog Fib festivala, gdje je svirao uz trenutačno najeminentnije izvođače elektronske glazbe.

Aktualni album Petra Dundova, Sailing Of The Grid, izdan je u rujnu prošle godine, a priskrbio mu je angažmane po klubovima Berlina, Moskve, Londona, New Yorka, sve do Japana. Dundov je za glazbene znalce diljem svijeta sinonim za dobru glazbu i još bolje nastupe, pionir je techna u ovom dijelu Europe, a po svojem talentu, glazbenom stažu i diskografiji Dundov je vjerojatno naš najbolji glazbeni izvozni proizvod. Na sceni je od davne 1993. godine, a iza sebe ima oko 50 single izdanja i tri vrlo hvaljena samostalna albuma. Svojedobno je objavio i ambijentalni album na etiketi techno čarobnjaka Jeffa Millsa te se pridružio kultnoj belgijskoj etiketi Music Man.

Uz Petra Dundova, prvog Špancirfest petka poseban nastup očekuje nas i od DJ Deega, veterana techno glazbe u Varaždinu te residenta kultnog kluba Extravaganza, a svirat će i zagrebački techhouse DJ i producent Mandrax.

U subotu 23.8. na Špancirfest Arena pozornici sprema se ultra spektakl uz nastup planetarno popularnog Belteka. Svi ljubitelji plesa i dobrih emocija, od 22 sata pa sve do 6 ujutro, moći će uživati u euforičnoj atmosferi koja uz ovog miljenika plesnih podija ne izostaje. U zadnje vrijeme DJ Beltek publiku osvaja energičnim nastupima i live performansom.

Podupiru ga mnogi miljenici EDM scene kao što su Tiesto i Calvin Harris, koji osim što redovito u svoje setove uvrštavaju njegove glazbene uratke, hvale njegove producentske sposobnosti i naglašavaju da je jedan od DJ-eva koji se već niz godina uspješno uspinje na svjetskoj EDM sceni. Tome u prilog svjedoči i podatak da je ovaj slovenski DJ više puta bio izabran za službenog remiksera velikana elektronike kao što su Faithless, Booka Shade i Gareth Emery.

Njegov hit “Party Voice” izabran je za službenu pjesmu remikserskog natjecanja Ultra Music Festivala Miami 2012, na kojem je i nastupio. Također, iza njega su nastupi na glavnoj pozornici Ultra festivala u Buenos Airesu te Chileu, uspješno odrađena turneja po SAD-u, kao i nastupi na mnogim drugim svjetskim festivalima.

Prije nekoliko godina ovaj slovenski DJ odnio je pobijedu u kategoriji najboljeg novog producenta na natjecanju slavnog Petea Tonga, kada je pjesmom “Copacabana” osigurao da se njegovo ime redovito pojavljuje na etiketama top zvijezda elektronike kao što su Tiestov ‘Magik Music’, ‘Dim Mak‘ iza kojeg stoji Steve Aoki, Armin Van Buurenova ‘Armada Music’, na etiketi ‘Toolroom’ Marka Knighta, a može se pohvaliti i izdanjima za vodeću dance izdavačku kuću ‘Spinnin’ Records’. Uz Belteka će u subotu na pozornici uz Gradsku sportsku dvoranu nastupiti i domaće DJ snage Tony D i Dennie.

U prodaji je ograničen broj festivalskih ulaznica za šest dana održavanja programa na Arena pozornici – samo njih 100, a kasnije će se moći kupiti isključivo dnevne ulaznice. Festivalske ulaznice za Arena pozornicu, po cijeni od 159 kuna dostupne su online na Entrio.hr te na prodajnim mjestima sustava Eventim.

Cjelokupni program ove noćne pozornice bit će poznat početkom kolovoza, a do tad možete pratiti informacije o Špancirfest programu na www.facebook.com/spancirfest te na http://goo.gl/B6dGIm.

, , , ,

popis festivala