Kategorije: Domaći FestivaliNovosti

Slurp! vol.2 – Terry Lee Brown Jr (Plastic City)

  • Datum objave: 02.07.2013.
  • Autor članka: Festival.hr

Nakon odličnog uvodnog Slurpa! u kojem je glavni akter bio Petar Dundov, prelazimo u drugu fazu i širimo tulum na dva floora. Nositelj drugog Slurpa! bit će frankfurtski deep house čarobnjak Terry Lee Brown Jr uz zanimljiv domaći back up.

Terry Lee Brown Juniora smatramo jednim od originalnih začetnika europskog deep i tech house zvuka, koji je u novom mileniju stekao ogromnu popularnost na plesnim podijima diljem svijeta. Jedan je od onih kojih se istarska i primorska party publika rado prisjeća iz zlatnih vremena partijanja, budući da je Terry 1998. nastupao u Ambasadi Gavioli, 2002. u opatijskom Colosseumu, godinu kasnije na Rabac Summer Festivalu te posljednji put 2007. na Hallowindu u Medulinu i svaki put ostavio odličan dojam. Terry DJ-ira od 1989., a glazbu stvara od 1993. 1995. pokreće, danas kultnu etiketu Plastic City, za koju izdaje svoj prvi album “Brother For Real”,  a na koji danas gledamo kao preteču tech-housea s inkonporiranim elementima jungle i trance glazbe.

terry-lee-brown

Pored Terryja, Slurp! i ove godine s radošću dočekuje Alena Sforzinu, omiljenog pulskog sina s prebivalištem u Firenzi, u kojoj je prošle godine doživio krunu svoje karijere postavši dijelom Tenax Recordings crewa. Alenova priča počinje 1980-ih, a svirao je bas, synth i programirao drummachine u raznim underground post-punk grupama. Krajem 80-ih preselio se u Austriju te se počeo baviti produkcijom i DJ-ingom. 1992. postaje i vice-prvak Austrije u DMC natjecanju.

http://www.youtube.com/watch?v=aYDd3Pt9Rpc

Klub Sirup ove će godine predstavljati njegovi rezidenti Sergej Snooze i Arszenik, koji od iduće jeseni uvode popularno zagrebačko okupljalište u novu fazu, preseljenjem na novu lokaciju. Sergej, koji pleše još od 1988., zagrebačku je scenu oplemenio kultnim programima u Točkici i Sirupu te najdugovječnijom domaćom etiketom Home Made, dok je Arszenik, nakon niza projekata u riječkoj regiji, ponajprije kao dio Hartera Festivala i Bodyjack crewa, od 2010. preuzeo menadžment kluba Sirup, a odnedavna je i član ekipe Pozitivnog Ritma.

Na glavni Slurp! floor vratit će se i XXL, veteran istarske DJ scene, kojeg pamtimo još iz vremena Valkana Festivala i Midnight Luncha, koji trenutno živi i radi u Italiji.

Drugi Slurp! ove sezone otvorit će i Grotlo, koje će plesati u ritmu Work The Floor ekipe, točnije Boo Dalea, Fryera i Wana te Bebetta u ulozi domaćina. Tko ne zna Boo Dalea kao DJ-a, prepoznat će ga kao gitarista grupe LET 3 ili pak zaštitno lice Hartera Festivala, čiji je bio glazbeni selektor do prošle godine. Njegovog nekadašnjeg kolegu iz benda i DJ pulta, Fryera, mnogi pamte iz vremena Fun Academya i Starih Mački, a uz Wana je pokretač večeri Work The Floor, koja je startala lani u riječkom klubu Palach, da bi se kroz klupsku sezonu izprofilirala u ”place to be” za riječke clubbere. Wan, istinski veteran DJ scene Istre i Kvarnera, miksao je još u opatijskim diskotekama krajem 80-ih, a danas stoji iza sve uspješnije etikete Sound Of Comfort, koja je nedavno objavila i ”Work The Floor” EP.

Domaćin Work The Floora na Slurpu! bit će Bebetto, nezaobilazni akter pulske scene, od vremena post punk bendova, preko Valkane i rovinjskog Monvija do recentnijih zbivanja u Fortu Punta Christo…

ULAZNICE

Ulaznice po cijeni od 60 kuna za pojedinačno Slurp! festivalsko događanje za posjetitelje iz Hrvatske i zemalja regije: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, dostupne su do 03.08. kada cijena raste na 70 kuna. Ulaznice za posjetitelje iz EU i ostatka svijeta iznose 10 Eura. Festivalska ulaznica koja uključuje sva Slurp! 2013. događanja iznose 170 kuna. Cijena ulaznice za Slurp! vol 2. 13. srpnja na ulazu u Fort Punta Christo iznositi će 70 kuna.

Slurp! ulaznice se mogu nabaviti putem interneta na službenoj web stranici  Slurp! festivala.

Također na sljedećim pretprodajnim lokacijama:

ZAGREB TVORNICA KULTURE (MALI POGON) – ŠUBIĆEVA 2, PUNKT – PRERADOVIĆEVA 1, PUNKT – BRANIMIR CENTAR, CHURCHILL SHOP – CITY CENTAR WEST, CHURCHILL SHOP – ARENA CENTAR, CHURCHILL SHOP – AVENUE MALL, DAILY NEWS – IMPORTANNE CENTAR (POTHODNIK), VIA TOURS – OKRETIŠTE BORONGAJ, AQUARIUS CD SHOP – VARŠAVSKA 13, AQUARIUS CD SHOP – MAKSIMIRSKA 16; SPLIT IGROW SHOP – MIHOVILOVA ŠIRINA 13, ŠIBENIK: – VINO&INO – FAUSTA VRANČIĆA BB, ZADAR: – IGROW SHOP – STOMORICA 2, RIJEKA: – IGROW SHOP – BLAŽA POLIĆA 5, PULA – COMMODORE CRUISES – RIVA 14.

SLURP! VOL.3

Slurp! vol 3. održati će se 03. kolovoza uz headlinere Silicone Soul, svjetski poznati škotski elektornički duo, dok je zadnje, četvrto ovogodišnje izdanje Slurpa! rezervirano za 28. rujna i nastup Mr. C-a, legendarnog glazbenika, dj, glumca, promotera.

Sve detalje saznajte na službenim stranicama Slurp! festivala i Pozitivnog ritma.

 

, , , , , , ,

popis festivala