Kategorije: Domaći FestivaliTop Vijesti

Slurp! predstavlja Istria Electronic DJs Gathering

  • Datum objave: 02.07.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Program drugog ovogodišnjeg Slurpa! u svim je dosadašnjim najavama držan u tajnosti, uz neupadljivu natuknicu da će posrijedi biti – jedno iznenađenje. No, umjesto da trenutak objave uključi još jednog inozemnog izvođača među stotinama onih koji ovog ljeta nastupaju na jadranskoj obali, Slurp! će 4. srpnja biti poprištem prvog općeg skupa istarskih DJ-a elektronske glazbe.

Istria Electronic Music DJs Gathering, kako stoji u podnaslovu ovog Slurpa!, nastojat će započeti novu tradiciju ovakvog okupljanja istarskih DJ-a, sa jednim rezerviranim datumom godišnje na glazbenim pozornicama Forta Punta Christo. Kako je ljetna programska shema na Fortu i dosad dosta pažnje posvećivala istarskoj DJ sceni, a i s obzirom na njen sve značajniji novi val, ove se sezone rodila ideja da se i formalno po prvi put održi ovakav susret.

Za prvi Slurpov! Gathering odabrana je šarena kombinacija veterana istarske scene i najznačajnijih predstavnika nove generacije, koji će u revijalnom tonu nastupiti na dvije pozornice. Glavnu tech’ pozornicu predvodit će Lemon, jedan od pionira DJ kulture u Puli s više od 20 godina staža, tijekom kojih je stekao status najpoznatijeg istarskog DJ-a. Adoo i Tino Dobrić dobit će priliku na ovoj pozornici dokazati zašto su, po mnogima, nove istarske DJ zvijezde, a svoje su mjesto zaslužili i Innaca i Damian, novi motor-pokretači pulske scene, kroz radijsku emisiju Music After Dinner i klupske večeri u popularnom Monte Serpente. Glavni tech’ floor posebno će začiniti još jedan, sve aktivniji, veteran – Tomi Rollo, kojeg se ponajviše sjećamo iz legendarnih Midnight Lunch serijala…

Drugi, deep floor u grotlu tvrđave predvode XXL, jedno od zaštitnih lica zlatne ere partijanja u Istri s kraja 90-ih te Mr Marley iz Labina, aktivan još od vremena kultnih festivala na Girandelli. Jedini live act nastup na prvom Gatheringu odradit će sve zapaženiji tandem Duplo. a tu su još i Katie Heart i Trevor McDeep, dvoje mladih entuzijasta i reprezentativci novog vala DJ-inga u Istri. Jedini neistarski DJ na ovom skupu bit će Arsen Pavešić, Riječanin sa zagrebačkom adresom, voditelj kluba Sirup te jedan od rezidenata Slurp! serijala i pokretača inicijative za ovom revijalnom prezentacijom lokalne DJ scene.

No, to nije sve! Svaka pozornica čuva po jedan slobodan termin za predstavljanje neafirmiranih DJ-a, koji svoje promotivne mikseve mogu poslati na info@slurpfestival.com, najkasnije do 30.6.2014. Jedini uvjet je da dolaze iz Istre, a dvoje najboljih dobit će priliku nastupiti na jednoj od pozornica ovog posebnog izdanja Slurpa!, odnosno Istria Electronic Music DJs Gatheringa.

✖ Main tech floor ✖

LEMON
www.dj-lemon.com
www.facebook.com/djLemonInc

ADOO
www.soundcloud.com/admir_adoo
www.beatport.com/artist/adoo/148974

TINO DOBRIĆ
www.mixcloud.com/Tino_DJ/

TOMI ROLLO
www.facebook.com/tomislav.vujcic

DAMIAN
www.soundcloud.com/damian-dj

INNACA
www.mixcloud.com/inka-innaca

 

✖ Grotlo deep-tech floor ✖

XXL
www.soundcloud.com/user1363837/music-after-dinner-poadcast

ARSEN PAVEŠIĆ
www.facebook.com/clubsirup
www.soundcloud.com/arsen.pavesic

MARIN BIOČIĆ aka MR. MARLEY
www.mixcloud.com/marinbiocic/mrmarley-lft-podcast-on-crossfm-15092012
www.ivoox.com/bfmp-197-mr-marley-09-08-2013-audios-mp3_rf_2275832_1.html

DUPLO
www.beatport.com/artist/duplo/391402
www.soundcloud.com/duplo-projec

KATIE HEART
www.soundcloud.com/djane_katieheart

TREVOR MCDEEP
www.soundcloud.com/trevormcdeep

, , , , , , , , , , ,

popis festivala