Kategorije: Clubbing & KoncertiNovostiTop Vijesti

Skindred u Tvornici Kulture

  • Datum objave: 07.11.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Izuzetno energični band čiji zvuk se naziva ragga punk metalom i koji je spojio nespojivo – metal, punk, reggae, i rock na način koji još niste čuli, natjerat će vas da se taj četvrtak zaputite u Tvornicu Kulture i doživite silinu energije koju ovaj band prosipa sa pozornice.

Pjevač Benji Webbe je Skindred osnovao 1998. godine nakon raspada banda Dub War koji su imali zavidan status na nezavisnoj sceni. Od tada su izdali su pet albuma, a neki od najpopularnijih hitova su “Rat Race”, “Nobody”, “Pressure”, “Electric Avenue”, “Doom Riff”, “Ninja”, “Kill The Power” i brojni drugi..

Iza sebe imaju gomilu turneja i nastupa na festivalima po cijelom svijetu, a kako karakteristični i jedinstveni vokal Benji Webbe kaže, oni su globalan bend. Bez obzira svirali u Rusiji, Turskoj, SAD-u, Japanu, Kolumbiji ili Indiji, reakcija publike uvijek je fenomenalna! Uz već osvojenu Metal Hammer “Best Live Band” nagradu 2011. godine upravo su nominirani i na ovogodišnjim Bass Music Awards kao ”Best Live Act”.

Skindred smo prvi put vidjeli u Zagrebu 2008. godine kao predgrupu Gogol Bordello, a zatim 2010. godine kad su potpuno oduševili sve prisutne na INmusic festivalu. Trenutno su na turneji kojom promoviraju svoj zadnji album “Kill The Power”. Uz već osvojenu Metal Hammer “Best Live Band” nagradu 2011. godine upravo su nominirani i za ovogodišnju Bass Music Awards kao Best Live Act.

Bez obzira na tekstove u najavama i kako god oni bili napisani, ako ste ljubitelj moćnih  nastupa punih energije ovo je svakako koncert za ne propustiti jer Skindred se teško može opisati, možete samo pokušati prepričati drugima.

Ulaznice u pretprodaji potražite u dirty old SHOP-u (Tratinska 18) ili nawww.dirtyoldempire.com/shop .

Cijena ulaznica:
70 kn – do 14.9.2014. (ograničen broj),
80 kn – do 13.11.2014.,
100 kn na ulazu.

,

popis festivala