Kategorije: AktualnoRecenzije

Simple Minds oduševili zagrebačku publiku

  • Datum objave: 07.03.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Iako naizgled vrlo jednostavan bend, baš kako im i ime govori, bez prevelike pompe i najava Simple Minds oduševili su ljubitelje starog dobrog rocka te opravdali rasprodani koncert u maloj Dvorani sportova. Ovaj škotski rock bend  nastupio je u utorak u Zagrebu  u sklopu turneje ”The Greatest Hits” te uistinu potvrdio da se rock glazba iz 80ih na našim područjima i dalje vrlo rado sluša.

DSC02412

Unatoč činjenici da je iza njih čak 36 godina glazbene karijere, Simple Minds su u punoj snazi nizali hitove a raspoložena publika poslužila im je kao back vokal pjevajući njihove najveće hitove sa vidno raspoloženim glavnim vokalom skupine Jim Kerrom.  ‘Let There Be Love’, ‘Glittering Prize’, ‘Promised You A Miracle’, ‘Someone Somewhere In Sommertime”,”Alive and Kicking” samo su neki od  njihovih najpoznatijih hitova koji su se mogli čuti te večeri; a tijekom koncerta Jim Kerr se i našalio kazavši kako je netom prije koncerta posjetio doktora radi bolova u leđima te da se ne moramo čuditi ako ne bude izvodio onaj svoj poznati blesavi ples.

Nakon prvog bisa, publika je jednoglasno odlučila za nastavak zabave te je večer dosegla svoj vrhunac u  izvedbi pjesme ”Don’t you (forget about me)” koju je Jim Kerr otpjevao u duetu s publikom. Evergreen ”Mandela day” otpjevan je uz posebnu sentimentalnu atmosferu koja je proizašla iz činjenice da je to pjesma koju je Kerr posvetio svom pokojnom prijatelju Nelsonu Mandeli.

Skoro tri sata svirke uz predah za čaj od deset minuta i možemo reći da su očekivanja publike, benda i organizatora uistinu ispunjena.

 

, , ,

popis festivala