Kategorije: Strani FestivaliTop Vijesti

Schengenfest predstavio svoje glazbene adute za ljeto 2015

  • Datum objave: 30.04.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Osmo po redu izdanje Schengenfesta održat će se na već poznatoj lokaciji u Vinici u Beloj Krajini u Sloveniji, a ove godine trajat će puna četiri dana, od srijede 29. srpnja do subote 01. kolovoza 2015. Osim izvrsnog i raznolikog line up-a, ovogodišnje izdanje festivala donosi brojne novitete i povlastice vezane za samo kampiranje, jeftinije cijene ulaznica, još razvijeniju trgovinu i bogat popratni program za druženje i zabavu za posjetitelje iz cijelog svijeta.

Prvi headliner festivala dobitnici su prestižne nagrade Brit Awards – Rudimental DJ koji u sklopu svoje svjetske turneje prvi put dolaze u Sloveniju. Festival dovodi i energični njemački bend Guano Apes koji je na glazbenoj sceni koliko i Pearl Jam, a iza sebe ima višemilijunsku tiražu. Na glavnoj pozornici pridružit će im se sastav zarazne energije – Asian Dub Foundation te STAHLZEIT -službeni cover bend legendarne grupe Rammstein.

Ove godine po prvi puta na pozornicu Schengenfesta stat će i prva žena FMJAM-a – SASSJA.

Tu su i druga dobro poznata imena, redoviti gosti Schengenfesta: ELEMENTAL koji trenutačno žari i pali aktualnim singlom “Goli i bosi”, Vlado Kreslin i Mali bogovi, Zablujena generacija, ECLIPSE OF TIME i dolenjska grupa ROCKDEFECT. Od slovenskih izvođača svakako treba istaknuti stare znance festivala grupu Siddharta, Elvisa Jacksona, Magnifica i Noctiferia.

Uživo će nastupiti i dobitnik MTV nagrade – Gramophonedzie LIVE koji je hitom “Why Don’t You” u 2010. godini osvajao klubove.

Schengenfest 2015. ima novi kamp!

Schengenfest2

Organizatori festivala ove godine su se još bolje pobrinuli za mnoštvo posjetitelja.

U kampovima Katra i Kupa u sjeni stabala moći će se boraviti već od 27. srpnja do 03. kolovoza i na taj način doživjeti pravo festvialsko iskustvo u prekrasnom okruženju i dobrom društvu čitavih 7 dana! Bit će uređena cijela infrastruktura s WC-om, tuševima, mjestima za piknik s već postavljenim roštiljima, restoranima i barovima s bogatom gastronomskom ponudom kao i dućan u kojem će biti moguće po nižim cijenama kupiti sve što je potrebno za nekoliko dana festivalskog kampiranja. U bogatom popratnom programu koji nudi razne radionice, sportske igre, koncerte i DJ program, neće nedostajati druženja i zabave za posjetitelje iz cijelog svijeta.

Kampiranje u kampovima Katra i Kupa je 30% jeftinije od redovne cijene i moguće je samo uz festivalsku ulaznicu.

Jeste li znali da na Schengenfest možete povesti i svoje ljubimce? Upravo je prošlogodišnja akcija Schengenfesta i Azila Dumovec bila pokrenuta s ciljem da se skrene pažnja na odgovorno ponašanje prema kućnim ljubimcima i ne napuštanje životinje koje je osobito često u vrijeme ljeta i godišnjih odmora. Vaši ljubimci mogu se slobodno kretati u kampu uz poštivanje zakonskih odredbi koje se odnose na držanje pasa na uzicama te čišćenju izmeta.

Cijena ulaznica do 28. svibnja

Basic – 4 dana festivala, bez kampiranja – 49,90€
Classic – 4 dana festivala + 4 dana kampiranja – 69,90€
Holiday – 4 dana festivala + 6 dana kampiranja (od 27.7.2015.) – 79,90€

VIP Basic – 4 dana festivala, bez kampiranja – 89,90€
VIP Classic – 4 dana festivala + 4 dana kampiranja – 114,90€
VIP Holiday – 4 dana festivala + 6 dana kampiranja (od 27.7.2015.) – 124,90€

Kupnja VIP ulaznice omogućava vam uživanje u nastupima na glavnoj pozornici s VIP tribine, brži i jednostavniji ulazak na sam festival, VIP WC, pristup chill out zonama i još brojne druge pogodnosti u kojima ćete uživati kao VIP gosti.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem www.eventim.hr i www.schengenfest.si.

Sve detaljnije informacije možete potražiti na web stranici festivala ili putem facebooka.

, , , , , , , , ,

popis festivala