Kategorije: NovostiRecenzijeStrani Festivali

R:evolucija na Petrovaradinu – Exit 2013

  • Datum objave: 19.07.2013.
  • Autor članka: Festival.hr

Exit Revolucija je trajala punih pet dana. Toliko mi je otprilike trebalo da se i oporavim od šetkanja i đuskanja po Petrovaradinskoj tvrđavi, a evo i zašto…

Kako je protekao drugi dan Exit Revolucije možete pročitati u našoj recenziji pa krećemo dalje od trećeg dana trajanja festivala. Aposolutno najveće ime trećeg dana Exita bili su The Prodigy. Osobno ne pamtim veći broj ljudi na glavnoj pozornici Exita, niti veće nabrijavanje na nastup nekog izvođača, ali i više molitve da svi skupa dočekamo kraj nastupa sa svim zubima na broju. U svakom slučaju The Prodigy nije razočarao, na nekim dijelovima relativno blizu samog stage-a moglo se čak i normalno kretati i maksimalno uživati u njihovom nastupu.

Nakon Prodigy-ja na glavnoj pozornici slijedio je DJ Fresh Live, meni osobno jako dobar nastup, a kako se činilo po broju publike mnogi bi se složili sa mnom. Feed Me nas je još malo dobro razdrmao sa svojim DJ setom, a nakon toga slijedilo je regionalno ludilo uz prljavu repčugu i Prti Bee Gee na Fusion stage-u. Prije njih nastup je imala Ana Popović koja je kako sam čula imala odličan nastup pa mi je iskreno žao što sam to propustila. U Dance Areni do ranog jutra odličan underground techno by Pan-Pot.

atoms-for-peace-exit

Četvrti dan Exita započeo je na glavnoj pozornici uz uvijek dobre Darkwood Dub, a nakon njih slijedili su Atoms for Peace, jedan od najdojmljivih bendova koji se našao na ovogodišnjem Exitu. Thom u svom standardnom izdanju, odličan ostatak benda i meni osobno sjajan, mrvicu nježniji nastup od onoga što smo do tada vidjeli na Exitu. Sve pohvale organizaciji za ovaj odabir. A sad nešto posve drugačije! Poslije Atoms for Peace na mainu Chase&Status, puno se očekivalo od njihovog nastupa, sve u svemu bilo je to korektno, ali ukupni dojam je da je to možda moglo biti i nešto bolje.

Što se tiče ostalih pozornica, na Dance-u sam vrlo rado preskočila Guettu i Mark Knighta. Fusion stage ugostio je sjajnu Delilah i već malo olinjale Van Gogh, iako su i oni imali dobar odaziv publike. Srbija je opet pokazala koliko voli Lollobrigidu, mnogobrojna publika i uvijek energične cure iz Lollobrigide  omogućili su dobru žurkicu koja se tu večer odvijala na Riffs&Beats stage-u, a sve se to nastavilo uz nastup Sajsi MC & B.K.O. Na koncu četvrtog dana pozitivno nas je dokrajčio Rasheed na stage-u Happynovisad.

Kome je ostalo snage za peti dan mogao je uživati u sjajnom kocertu Nick Cave&The Bad Seeds. Odličan nastup, karizmatični Cave i raspjevana publika uveli su nas u još jednu nezaboravnu večer. Nažalost nešto ranije sve nas je poprilično ražalostila vijest da Rudimental Live ipak neće održati svoj nastup te večeri zbog kašnjenja i problema s letovima i prtljagom. Međutim nije bilo vremena za tugu jer je postojao sjajan izbor između glavne pozornice  gdje ste mogli uživati uz SBTRKT i Diplo ili Dance Arene gdje su nastupali Eric Prydz i Dubfire. Meni se konkretno bilo jako teško odlučiti pa sam skakutala na dvije strane i nisam požalila. Na kraju što nam je preostalo nego da uz Marka Nastića tradicionalno završimo ovu lijepu Exit priču u Dance Areni do jutarnjih sati.

Na koncu teško mi je i samoj realno shvatiti ovu recenziju. Čini mi se da je prevelika upotreba epiteta sjajno, odlično i savršeno, ali nemojte mi zamjeriti i vjerujte mi da Exit i sa lošim izvođačima (o kojima se ove godine zaista ne može govoriti) u sebi nosi jednu pozitivnu vibru i divnu atmosferu. Teško da ijedan festival u regji može nadmašiti Exit po tom pitanju. Kada se kao ove godine ta atmosfera festivala preklopi sa raznovrsnim kvalitetnim izvođačima ne preostaje nam ništa drugo nego se lijepo zahvaliti organizatorima što su se zaista i ove godine potrudili osigurati ponudu za svačiji ukus, bez prenapuhanih cijena i sa novinama koje pridonose zanimljivosti samog festivala. Ne mogu reći ništa drugo nego Exit vidimo se i sljedeće godine! Vjerujem da se nećemo razočarati! Hvala i ne zaboravite kako nas je Fatboy učio: eat, sleep, rave, repeat!

*Još jedna stvar za kraj, hvala cijeloj ekipi koja se pobrinula za novinare. Takav korektan odnos nisam doživjela nigdje osim na Exitu.

, , , , , , , , , , , , ,

popis festivala