Kategorije: Domaći FestivaliNovostiTop Vijesti

Reunited Festival u Dvorcu Prandau-Normann u Valpovu

  • Datum objave: 24.07.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Dvorac Prandau-Normann u Valpovu, jedan od najstarijih i najvećih dvoraca u Slavoniji, ove će godine iznova postati lokacija dvodnevnog glazbenog, umjetničkog i edukativnog  programa.

Reunited Festival održat će se po prvi put i svoja vrata otvoriti dnevnim program u petak, 31. kolovoza, a program završiti subotnjim večernjim glazbenim programom 1. kolovoza.

reunited

Program u petak započinje otvaranjem Internacionalne izložbe stickera – Artbeat, a na dnevnom rasporedu su predstavljanje Rebel Vibes Station Soundsystema uz Slavonija Vibes Syndicete chill out zonu te DJ &VJ radionica. Večernji program u prostorijama Dvorca upotpunit će samostalni glazbeni program Green Room.

Festival se nastavlja u subotu uz zabavnu žonglersku radionicu, radionicu izrade Dreamcatchera te radionicu glazbene produkcije, koja za cilj imaju mladima iz istočne

Hrvatske omogućiti pristup svim relevantnim informacijama o audio-vizualnoj produkciji. Slavonija Vibes Syndicate upotpunit će i subotnji dnevni program pozitivnim reggae i dub ritmovima.

Vrhunac festivala svakako je večernji glazbeni program na dva stagea. Na glavnom stageu nastupaju lokalni bendovi Bullzeye, Ignore i Begbie, novosadski reggae sastav Madred, multi-instrumentalist Egoless kao „live dub act“ te Kandžija uz podršku Lil’Beara.

Ovo je ujedno i zadnji samostalni live nastup poznatog osječkog repera Kandžije kojeg ćete od sada na stageu moći vidjeti samo s pratećim bendom Gole Žene.

Elektronski glazbeni program u prostorijama Dvorca okuplja neka od najpoznatijih imena hrvatske D’n’B i bass scene: Kula, Tekitoka, Dots, Vitori te domaćine koje čine Max, Nobru i Dalko. Taj se dio programa provodi u sklopu partnerskog projekta Koridor Saveza udruga Klubtura, čiji su donatori Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport kao i Zaklada ‘Kultura nova’.

Više informacija o festivalu možete pratiti na službenoj Facebook stranici, a možete se i pridružiti eventu. Nagradnu igru možete pronaći ovdje.

 

, , , , , , , , , , , , ,

popis festivala