Kategorije: Aktualno

Regius – kompletan line up zadnjeg alternativnog festivala u Šibeniku

  • Datum objave: 30.06.2016.
  • Autor članka: Festival.hr

Dva dana, deset bendova, tri zemlje, jedan festival – REGIUS 2016. zbroj je ovogodišnjeg izdanja jedinog preživjelog festivala alternativnih konotacija u Šibeniku koji je u svojoj šestoj godini nikad bolji, jači i veći.

Elemental, Kawasaki 3p, Kandžija i Gole žene, M.O.R.T., Sassja i Disciplin A Kitschme samo su dio line upa Regius festivala koji se ovog ljeta održava 29. i 30. srpnja na mjestu nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura TEF u Šibeniku.

Riječ je o bendovima koji trenutačno promoviraju svoje najnovije studijske uratke i to nastupima po najvećim festivalima u regiji, a u svoje promo turneje uvrstili su i Šibenik. Među njima, zadnji u najavi je legendarna Disciplina Kičme, srpski bend koji publika odobrava još od davne 1981. godine kada su na tadašnju YU scenu unijeli niz glazbenih noviteta. Po danima na Velikom stageu to izgleda ovako:

 

PETAK, 29. srpnja:                                                                        

Teški Osjećaji

Kandžija i Gole Žene

Disciplin A Kitschme

Kawasaki 3P

Chui

SUBOTA, 30. srpnja

Mnogi Drugi

Pullover

M.O.R.T.

Elemental

Sassja

Od ove godine, novosti na Regiusu su i Mali stage rezerviran za DJ-jeve koji će nastupiti između bendova i na kraju festivalskog programa, chill zona uz ponudu hrane nadopunjene vegetarijanskim jelovnikom Riječana koji putuju po festivalima sa svojom putujućom kuhinjom te VJ program u suradnji sa Supertoon festivalom zbog čijih će animiranih vizualizacija industrijski prostor poprimiti urbani festivalski štih.

Satnica, cijena festivalske i dnevne ulaznice, prodajna mjesta te informacije o festivalskom kampu bit će objavljeni do 29. srpnja.

 

, , , , , , ,

popis festivala