Kategorije: Domaći Festivali

Regius festival kompletirao line-up!

  • Datum objave: 01.06.2017.
  • Autor članka: Festival.hr

Regius festival, koji će se održati 14. i 15. srpnja u Šibeniku, ima tim koji pobjeđuje! Poznato je deset glavnih izvođača za dvije večeri sedmog izdanja jedinog festivala alternativne glazbe u Krešimirovom gradu koji će ga učiniti najboljim dosad.

Dosadašnjem popisu bendova (Kojoti, TBF, Čudnoređe, Stereo Banana, The Fogsellers, Kontradikshn) organizatori su pridružili dokazane glazbene zvijezde Pips, Chips & Videoclipsregionalne glazbene nade koje i kolege glazbenici guraju u prvi plan Songkillers, srpski noise pop bend Artan Lili kao i šibenske HC snage, Ponte De Carla koje podzemlje Europe itekako dobro poznaje.

Teško je reći koliko nam znači što smo uspjeli da ovogodišnje izdanje Regiusa okupi bendove koji ove godine itekako imaju što za reći. To više nisu samo bendovi koji stvaraju odličnu glazbu, već glazbenici koji su ispisali povijest i još uvijek maze uši slušatelja. Mislim da će ove godine publika na festivalu biti nikad brojnija i nikad godinama šarolikija s obzirom da smo uspjeli spojiti stara i nova imena koja izazivaju podjednako oduševljenje kako kod starije generacije tako i kod ovih mlađih koji se nisu dali zavesti lakim notama – rekao je Igor Bergam, organizator festivala.

– To što će netko zadnja dva benda etiketirati kao manje poznata nama ne znači apsolutno ništa jer je riječ o bendovima iza kojih stoji publika, a Regiusu je publika na prvom mjestu. Od festivalskih početaka na pozornici Regiusa uvijek je bilo mjesta za uvjetno rečeno male bendove jer želimo pružiti priliku svima, a ako taj ‘mali’ bend za sobom ‘vuče’ slušatelje tko smo mi da im okrenemo leđa?! Želimo biti vjetar u leđa bendovima, publici i alternativnoj sceni – iskren je Bergam.

Festival će se održati, kao i posljednjih godina, na prostoru bivšeg TEF-a, nedaleko stare gradske jezgre, a organizatori ne kriju zadovoljstvo činjenicom da im i ove godine polazi za rukom na jednom mjestu okupiti kremu balkanske scene što glazbenika koji su se dokazali dugogodišnjim opstankom među publikom što bendova kojima je ovo korak naprijed prema široj, regionalnoj publici.

Dnevne i festivalske ulaznice uskoro će biti u prodaji o čemu će na vrijeme izvijestiti, a moći će se kupiti na nekoliko mjesta u Šibeniku te online.

regius-festival.com

Fejs event

 

, , , , , , , , , , ,

popis festivala