Kategorije: LifestyleTop Vijesti

RED BULL MUSIC ACADEMY STIŽE U PARIZ

  • Datum objave: 28.01.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

I nakon 16 godina uspješnog djelovanja diljem svijeta, Red Bull Music Academy nastavlja svoju avanturu. Ove godine izbor je pao na francusku metropolu – Pariz, središte modne, filmske te glazbene industrije i umjetnosti, čija raznolika klupska scena slovi za jednu od najkreativnijih u svijetu.

Rodni grad Ondes Martenota te generacija i generacija „Mozarta“ elektronske glazbe – Laurenta Garniera, Daft Punka, Mr. Oiza, Sound Pellegrina i drugih, ove će godine ugostiti neka nova lica koja će svoje umijeće moći pokazati na mnogobrojnim radionicama, uz vodstvo velikih glazbenih vizionara sadašnjice. Naravno, osim workshopa, u planu i programu Akademije je i pregršt festivala, izložbi i studio sessiona, u čemu će zasigurno uživati veliki broj zaljubljenika elektronske glazbe, a i oni koji će to tek postati.

Prijave su otvorene od 21. siječnja do 4. ožujka na apply.redbullmusicacademy.com, a ako i ti živiš u svijetu glazbe, iskoristi svoju priliku i prijavi se.

Prošle godine Red Bull Music Academy ostavio je svoj trag u Tokiu, a kako to otprilike izgleda pogledaj u video:

Osim toga, možeš pogledati i dugometražni film snimljen na Akademiji u New Yorku. What Difference Does it Make film je o glazbi, onom što ona predstavlja onima koji su utjecali na njen razvoj te načinu na koji nastaje, a neki od glazbenika koji se pojavljuju u filmu su Lee ‘Scratch’ Perry, Brian Eno, Philip Glass, Giorgio Moroder, Erykah Badu, Nile Rodgers, Rakim, Skream, Q-Tip, Bernie Worrell, Egyptian Lover, Ken Scott, Thundercat, Richie Hawtin, James Murphy, Debbie Harry i Stephen O’ Malley. Svi su oni sudjelovali u radu Akademije te dali svoj pečat zvuku trenutka u kojemu živimo, oblikujući svojim umijećem i vizijom glazbu današnjice.

, , ,

popis festivala