Kategorije: Clubbing & KoncertiNovostiTop Vijesti

Radikal Guru na regionalnoj mini turneji od 28.02. do 4.03.

  • Datum objave: 23.02.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Idućeg vikenda sa ulaskom u sljedeći tjedan, u razdoblju od 28. veljače do 4. ožujka, očekuju nas 4 nastupa Radikal Guru-a, u sklopu njegove druge mini turneje kroz Hrvatsku i susjedstvo:

Petak, 28.02. @ Wintersplash # 7, Klub Attack/AKC Medika, Zagreb/Hr
Subota, 1.03. @ Rojc Showcase, Monte Paradiso klub, Pula/Hr
Nedjelja, 2.03. @ Casaupa, Udine/I
Ponedjeljak, 3.03. @ Dub Lab, Channel Zero, Ljubljana/Slo

Jedna od najsjajnih zvijezda underground roots zajednice u zadnjih 5 godina, Poljak Mateusz Miller stvara neodoljivu i jedinstvenu fuziju zvukova koji obuhvaćaju dub, reggae i dubstep, sviraući pod pseudonimom Radikal Guru. Inspirirana soundsystem kulturom, njegova je glazba sinonim za zagušljivu težinu dread basseva, uz vibrantne i eklektične tonske palete, ali i dinamiku u energetskim nivoima, čime jednako poslužuje plesne i meditativne potrebe. Sljedbenik King Tubbyja i Scientista, Matt je zadobio svjetsko priznanje kroz seriju 12“ izdanja na reggae/dubstep labelu Dubbed Out, nakon čega razvija kreativno partnerstvo s bratskom firmom Moonshine Recordings, sticajuci ugled kao jedan od prepoznatljivih predstavnika scene. Njegova diskografija diči se profiliranom materijalom, uključujuci album prvijenac ‘The Rootstepa’ i singl ‘Dread Commandments’, a posebnu pažnju obratite na aktualnu promociju njegovog drugog albuma.

Pogledajte video spot za singl “Warning” sa novog albuma “Subconscious”:

Osim što je talentirani producent, Matt je i sjajan selektor, prenoseći svoju strast za glazbom kroz DJ setove koji jednako odaju počast bogatoj povijesti zvuka i kulture, koliko predstavljaju i najsvježije sonične inovacije njegovih kolega i njega samog. Brojna su odredišta gdje je vršio invaziju na soundsysteme ritmovima punim bassa i pozitivne vibre, nedavno nastupajući s vokalnim suradnikom Cian Finnom na legendarnim Subdub i Tokyo Dub eventima, uz izlete širom karte, u Moskvu i Južnu Afriku. Uhvatite Matta kako usijava atmosferu na seriji ovogodišnjih ljetnih festivala, uključujući Outlook i Boomtown.

, , , , , ,

popis festivala