Kategorije: Clubbing & KoncertiDomaći FestivaliNovostiTop Vijesti

Puno dobrih vijesti iz Seasplash tabora

  • Datum objave: 17.12.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Sa veseljem objavljujemo datume 13. izdanja Seasplasha, najdugovječnijeg festivala koji se odvija na jedinstvenoj i magičnoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule. Datumi održavanja su tradicionalno u trećem vikendu, tj. od 16. do 19. srpnja 2015. Seasplash festival priprema i nudi bogat i dinamičan, dnevni i noćni program na više pozornica, koji se iz godine u godinu osvježava i obogaćuje raznim sadržajnim novitetima.

Paralelno sa prvom nadolazećom najavom izvođača idućeg izdanja, najavljujemo i premijeru službene festivalske video kronike, do tada predstavljamo video teaser kojeg potpisuje DMT Productions, a glazbu Filip Motovunski.

Brain Damage prvi najavljeni gosti osmog Wintersplasha

Koristimo istu priliku da najavimo i Wintersplash #8 – zimske Seasplash zabave koje se osmu godinu zaredom odvijaju u Zagrebu. Datum prve epizode je petak, 30. siječnja, lokacija klub Sirup, a tom prilikom u goste nam dolazi renomirani francuski live dub act Brain Damage (Jarring Effects).

Hiperaktivni od 1999., Brain Damage su stekli glas enfant terriblea svjetske dub scene, održavanjem veze između studijskih radova i eksplozivnih live izvedbi. Prvih 12 godina nastupaju kao duet i ne prestaju zapanjivati svojim nastupima, što je rezultiralo u čak 5 izdanja naHammerbass i Jarring Effects etiketama. Te najčešće konceptualne albume karakterizira razbijanje samih granica stila s kojima ih se pokušava katalogizirati.

Brain Damage su isplivali iz okvira francuske dub scene, kujući snažne veze s brojnim umjetnicima kao što su Zion Train, Alpha & Omega, Vibronics, Mohammed El Amraoui,Vuneny i Black Sifichi, pritom se igrajući s kulturama i jezicima. Nakon što basist 2011. napušta projekt, Martin Nathan nastavlja samostalno, skretajući s projektom u nove smjerove, surađujući s High Toneom (High Damage – 2011/2012), dok poslijednji album What You Gonna Do?(Jarring Effects, 2012) karakterizira povratak korijenima britansko-jamajčanskog duba, kojeg je duo davno napustio.

Brain Damage zadnji put su u Zagrebu nastupali na 2.Wintersplashu 2009., a u Hrvatskoj na 12. Seasplash festivalu, u kombinaciji sa Vibronics.

, , , , , ,

popis festivala