Kategorije: Clubbing & KoncertiStrani FestivaliTop Vijesti

Prvi regionalni Red bull Soundclash!

  • Datum objave: 26.11.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Krajem prosinca u susjednu nam BiH stiže jedan potpuno neobični glazbeni spektakl. Arena u Zenici 20. prosinca ugostit će prvi regionalni Red Bull Soundclash, koji će u svom jedinstvenom konceptu udružiti Dubiozu Kolektiv i S.A.R.S.

Red Bull Soundclash originalni je koncept nastupa uživo u kojem se susreću dva benda različitih profila po principu – dva benda, dvije pozornice i jedan show. Bendovi se nalaze na dvije suprotstavljene pozornice koje dijeli publika, a pred njima je nekoliko glazbenih izazova u kojima moraju dokazati svoje umijeće, kreativnost i sposobnost improvizacije. Izazovi uključuju vlastite pjesme, pjesme drugog benda, obrade i različite zadatke, a sve to u različitim žanrovima – reggae, rock, jazz, funk, metal, ska… Naravno, riječ je o duhovitom prijateljskom nadmetanju, a ne smrtno ozbiljnom natjecanju. Cilj je, prije svega, dobra zabava i spontana glazbena suradnja.

Ovo je prvi Red Bull Soundclash u regiji, a kao njegovi protagonisti nastupit će Dubioza kolektiv i S.A.R.S. Publika će imati jedinstvenu priliku čuti kako zvuče Dubiozine pjesme u izvedbi S.A.R.S.-a i obratno, kako oba benda izvode svoje i tuđe pjesme u potpuno drukčijim verzijama, i još mnogo što. A da bi ovaj događaj prošao u pravom raspoloženju, ulogu domaćina preuzet će poznati bosanskohercegovački reper Frenkie, koji će publiku i bendove voditi kroz večer, a za glazbenu podlogu bit će zadužen DJ Soul.

Prvi Red Bull Soundclash održan je 2006. godine u Nizozemskoj i od tada se proširio na pet kontinenata i 17 zemalja. Korijene vuče iz reggae sound systema Jamajke i jazz klubova New Orleansa, a u sklopu ovog glazbenog spektakla diljem svijeta nastupala su velika imena svjetske scene kao što su Erykah Badu, The Ting Tings, Snoop Dogg, The Roots i mnogi drugi.

Ukratko, glazbena poslastica koja se ne propušta, a sve informacije o ulaznicama, pravilima natjecanja i bendovima potražite na redbull.ba.

, , , ,

popis festivala