Kategorije: Strani FestivaliTop Vijesti

Prvi line-up EXIT festivala, službeno je potvrđen!

  • Datum objave: 21.01.2017.
  • Autor članka: Festival.hr

Liam Gallagher i Paul Kalkbrenner obilježavaju otvorenje EXIT festivala, a zatvara ga Hardwell!

EXIT festival (6. – 9. srpnja 2017) ove godine otvara jedan od najnagrađivanijih glazbenika svih vremena, osnivač i pjevač kultne grupe Oasis, Liam Gallagher.

Njegov nastup na EXIT-u bit će poseban jer će, pored hitova Oasisa, Liam predstaviti svoj prvi solo album kojeg su mediji proglasili jednim od najiščekivanijih u 2017. godini!

Iste večeri, ali na Dance Areni, dolazi još jedan glazbenik koji puni stadione, njemački techno producent Paul Kalkbrenner.

Paul je 9. studenog 2014. godine, povodom 25 godina pada Berlinskog zida, nastupio pred pola milijuna ljudi i tako potvrdio status jedne od najvećih zvijezda današnjice.

Nakon Kalkbrennera nastupit će još jedan Njemac čiji su nastupi uživo postali prava globalna senzacija – Recondite!

Tako će Liam Gallagher i Paul Kalkbrenner obilježiti otvorenje EXIT-a, a cijelu priču zaokružit će čovjek koji je posljednjih pet godina jedan od tri vodeća svjetska DJ-a – Hardwell!

Na glavnu festivalsku pozornicu dolaze i Jake Bugg, mladi engleski kantautor koji iza sebe već ima tri albuma s vrha britanske ljestvice, popularna hip-hop i dubstep grupa Foreign Beggars, te Alan Walker koji je u zadnje dvije godine postao jedan od najvećih elektroničkih izvođača u Europi!

Subota na Dance Areni je uvijek rezervirana samo za najveće hitmejkere. Tako je prvi u nizu house velikan koji je vratio 90’s groove, Duke Dumont, čiji su hitovi “Ocean Drive” i “I Got You” osvojili prva mjesta top listi uz nominaciju za Grammy!

Dolaze i Robin Schulz sa svojim novim hitom “Shed a Light”, poznatiji po hitovima “Sugar” i “Prayer in the C”, te mlada francuska zvijezda Kungs čiji je megahit “This Girl” za sobom ostavio hitove kao što su Pharellov “Happy” i Sijin “Chandelier”.

Ostali, trenutno najtraženiji predstavnici ovog žanra na planeti, koji dolaze na EXIT festival su Jamie Jones, Hot Since 82 i Black Coffee!

Metalci i punkeri nikada nisu zapostavljeni od strane EXIT festivala! Čak sedam prvih bendova već je potvrdilo dolazak na kultnu Explosive binu festivala!

Predvoditelji su čuveni njemački trash metalci Destruction, koji na EXIT-u nastupaju premijerno s novim albumom “Under Attack”, i legendarni britanski hardcore punkeri Discharge, koji se vraćaju na tvrđavu, također novim albumom, “End of Days”.

Ostali “eksplozivci” su: Acidez, The Black Dahlia Murder, Full of Hell, Darko te Dordeduh!

S jednom kartom na četiri festivala EXIT Ljeta ljubavi 2017!

Akcija 1 karta za 4 festivala, zbog velikog broja molbi fanova, produžena je do 30. siječnja! Uz registraciju putem web stranice EXIT-a, od 1. do 28. veljače, svi kupci ulaznice za EXIT na poklon dobivaju i ulaz na ostala tri festivala!

Da se podsjetimo, prvi u nizu, EXIT festivala “Ljeto ljubavi” 2017, je Sea Star festival (26. – 27. svibnja) koji se održava u Umagu (Hrvatska). Drugi je Revolution festival (2. – 3. lipnja) u Temišvaru (Rumunjska), a odmah nakon EXIT festivala (6. – 9. srpnja) slijedi četvrto izdanje Sea Dance festivala (13. – 15. srpnja) koji se održava u Budvi (Crna Gora).

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala