Kategorije: Clubbing & KoncertiNovosti

Proljetni SKAnking uz Postolar Tripper i S-Kapadu

  • Datum objave: 26.03.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Proljetni SKAnking! w/
Postolar Tripper | S-kapada
03.04. | Epic | 22:00 | 35/45

TRIPPER3

EPIC – Alternativni klub Osijek i Epic dub Session s ponosom najavljuju povratak možda i najpoznatijih predstavnika regionalne SKA scene u Osijek, Postolar Trippera!

Dugih 8 godina prošlo je od posljednjeg neobuzdanog plesa uz hitove poput Na rubu ponora, Nataše, Marijane, Brate Brate gospođo i svih ostalih tjunova uz koje smo odrastali, stasali, pili, smijali se i plakali!

U Epic dolaze s početkom proljeća, na uskršnji vikend kako bi vam i tijekom ovogodišnjih praznika usadili nova pozitivna sjećanja na ples, pjesmu, prijateljstvo i puno dobre zabave.

Kao lokalni support Tripperima nastupit će najpriznatija osječka SKA trupa, S-kapada! BalkanSKA glazbena orijentacija i originalan pristup uz world music / gipsy i folk elemente su se pozicionirali kao jedni od stožernih predstavnika SKA scene u Hrvata.

Postolar Tripper

Grupa Postolar Tripper svoje korijene vuče još iz daleke 2003. godine kad su zadarski medijski eter okupirali prvim singlom „Ošljačka saga“, pjesmi koja je duhovito progovarala o zadarskim bodulima, a koja je napravljena za potrebe bizarne humoristične emisije ”Generacija Ex” na radiju 057.

Nakon drugog gastro singla „Tužna priča o selu“ ( poznatija više kao „Koga, čega, janjetine“ ) tadašnji hip-hop dvojac izdaje i album „Sve što imam sam ukra“ te okupljaju bend za svirke uživo. Bend se sve bolje upoznaje radeći na novom materijalu te snimajući album obrada novovalnih pjesama. 2008. godine izlazi i njihov zajednički album znakovitog imena „Popravni“ s kojega su kao prepoznati hitovi zaživjele pjesme „Na rubu ponora“, „Palma u pitaru“ te „Marijana“.

Od tada, sada već sedmeročlani bend, učestalo nastupa i samouvjereno gradi sve veću bazu fanova. Promovirajući „Popravni“ Postolari postaju prepoznati kao koncertna atrakcija čiji su koncerti ispunjeni izrazitom energijom te dobrim vibracijama. Kao posebno zapažene koncerte ističu rasprodani Kset i Stereo dvoranu u Rijeci. Albumom „Čujem ja netko šuti“ grupa potvrđuje i opravadava status jednog od ponajboljih hrvatskih bendova. Tome u prilog govore i brojni koncerti, njihova velika posjećenost te zapaženi singlovi ( „Burza Rada“, „Largo“, „Gajeta“ ).

Ove godine Postolari su obilježili deset godina djelovanja te pripremili svoj najveći koncert do sada u prepunom velikom pogonu Tvornice.

S-kapada

S-kapada (franc. bijeg od uobičajenog okruženja) je osnovana početkom 2009. u Osijeku, u Hrvatskoj. Glazba S-kapade pokazala je ljudima da mogu pobjeći od dosadne svakodnevice. World-music-ska ritam, zajedno s balkanskim osjećajem, postao je stil osmero ljudi koje je posebna pozitivna energija spojila u bend. Plesna i sretna glazba osigurala je S-kapadai nastupe u susjednim i u dalekim zemljama. Vibra se proširila čak do Gruzije i Armenije.

Iako je bend prepoznat u ranoj fazi, trebalo im je 3 godine da izdaju svoj prvijenac „Balkan C“, koji sa 13 autorskih skladbi služi kao lijek za preživljavanje ludoga života Jugoistočne Europe. Novi album očekujte u prvoj polovini 2015.godine!

[NAGRADNA IGRA]

Za Proljetni SKAnking dijelimo 2×1 ulaznicu. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je likeati i shareati ovaj post, a u komentar napisati “Festival.hr vodi me na Proljetni SKAnking obljetnicu”

 

Dobitnici:

Ivana Brkić
Marijana Arapović

, , ,

popis festivala