Kategorije: Top Vijesti

Prijavi spot na 4. Split Spot Festival!

  • Datum objave: 22.03.2017.
  • Autor članka: Festival.hr

Međunarodni festival videospotova opet će se održati zadnji vikend u svibnju, točnije 26. i 27.5., na sada već poznatoj lokaciji Tvrđave Gripe u Splitu, gdje će se na velikom platnu prikazati najbolje što videoglazbena industrija može ponuditi!

Prijave su otvorene do 1. travnja kad na scenu stupa stručni žiri sastavljen od nagrađivanih redatelja i ostalih profesionalaca iz struke. Kategorije u kojima će s dodjeliti nagrade su: najbolja režija, najbolja fotografija, najbolja montaža, animacija i vizualni efekti, najbolji debitant i nagrada publike.

Cilj festivala je promovirati kvalitetne videospotove i povezati kolege iz struke iz cijele regije. U protekle tri godine, koliko se festival održava, u Splitu su se sastali, upoznali i surađivali mnogi talenti iz svijeta filma i videa. Festival također nudi druženje i zabavu stoga ni ove godine neće izostati dobre glazbe, radionica i prezentacija.

Ovim putem se pozivaju svi redatelji, snimatelji, montažeri, animatori, članovi benda te izdavači da prijave svoj uradak putem web stranice. Napomena: spotovi koji se prijavljuju moraju biti snimljeni u periodu 01.04.2016 – 01.04.2017., a mogu ga prijaviti svi koji su sudjelovali u produkciji – od članova benda do redatelja.

Prošle godine nagradu za najbolji spot osvojio je Ivan Stojiljković za spot No one but you benda Stray Dogg, spot Beskraj srpskog benda Repetitor u režiji Mine Đukić osvojio je nagradu za najbolju montažu, Ivan Zadro je napravio najbolju fotografiju za spot Red benda For dok je dobitnik prvog SSF-a Toni Hum i ovog puta osvojio nagradu u kategoriji animacija i vizualni efekti za spot Free Mp3 Dubioze Kolektiv. Najbolja debitantica je bila Sonja Tarokić koja je napravila spot Hladnom pivu za njihovu pjesmu Lijepa riječ, a Jan Kerekeš i Tin Majnarić koji su napravili spot bendu Cold Snap za pjesmu Monster u kojem Kerekeš nosi ulog glavnog vokala i tim uratkom osvojili nagradu publike. Nagrada CMC televizije pripala je Ljubi Zdjelareviću za spot Ne zaboravi me benda Bang Bang.

, , , , , , , , ,

popis festivala