Kategorije: AktualnoKolumnaNovosti

Pregled originalnih aktivnosti na festivalima

  • Datum objave: 09.11.2013.
  • Autor članka: Festival.hr

Izvor: www.boudist.com

Iako  naslov zvuči malo blentav, jer tko još ne zna što se sve može raditi na festivalu- svi koji su uživali na višednevnim festivalima znaju kako se još najmanje može slušati glazba, a najviše raditi sve ostalo. Zapravo to i nije neka novost, plesanje ispred pozornice i ljubavne noćne avanture začinjene s alkoholom postale su tako mainstream… vrijeme je za nešto novo i divlje. Donosimo vam  ideje o originalnim aktivnostima na festivalima u slučaju da vam postane dosadno i ne budete znali kud sa sobom.

1. Lutati sam po festivalu

Ne znam za vas, ali meni je to pod ”must” kad dođem na bilo koji festival. Prepustiti  se neizvjesnosti tijeka događaja, istraživati situaciju u publici, uletjeti nekome u kadar, poslušati random komentare o festivalu, upoznati ljude i možda se još izgrliti s njima i vratiti se na početnu poziciju odakle je sve i krenulo,ili možda ne… Naime, najveća pogodnost ove aktivnosti je upravo u neizvjesnosti, tko zna što ćete doživjeti na svom kratkom obilasku po festivalu.

festival vibe

2. Obući se u tigra

U zadnjih nekoliko godina to je postao pravi hit na festivalima. Svi su neke mačke, konji, zebre, tigrovi. I moram priznati da shvaćam taj čin. Obučeš se u tigra i radiš što te volja, radiš gluposti koje nikad ne bi radio da nisi maskiran. Tako primjerice možeš mijaukati na ljude, režati, ono što rade tigrovi kad viču (mislim da se u eng. žargonu to kaže roar ili kako već), uglavnom, ispuštati neartikulirane zvukove. Da ne govorim kako postaješ glavna baja festivala pa se odjednom svi žele fotografirati s tobom i  traže da im potpišeš autogram.

festival fun

Izvor: www.gigwise.com

3. Popiti sve što ti se nađe pod rukom

Jednostavno, alkohol je najbolje sredstvo za opuštanje na festivalu. Nema previše opasnosti za razliku od običnog izlaska gdje nakon alkoholiziranja mnogi sjedaju za auto, jer ipak nema većeg gušta nego onako polupijan zavaliti se u šator i do jutra se ne micati.  Doduše neki greškom znaju završiti u alkoholiziranom snu iza pozornice, ispod pozornice, zakačeni na ogradu, na šanku, ili na kraju krajeva u tuđom šatoru… nekad znaju završiti i na stablu.

http://www.youtube.com/watch?v=0Au_8GMUxVs

4. Plesati po kiši

Rijetko koji ljetni festival ne zaobiđe kiša. Iako mnogima (poglavito onima koji imaju propusne šatore) kiša predstavlja gnjavažu, u kiši se i te kako može uživati. Jednostavno uzmite kabanicu, a i ne morate uzeti kabanicu i jednostavno se prepustite svježini i mirisu ljetne kiše popraćeni divnim zvukovima glazbe i plešite. Kad se vratite u šator pazite da obučete suhu odjeću kako ne bi došlo do upale pluća.

Leeds Festival Crowd

5. Fast food

Nema boljeg osjećaja nego u 3 ujutro onako polumamuran i iscrpljen kupiti festivalski hamburger, emocije koje nas u tom trenutku prožimlju ne mogu se usporediti s ovozemaljskim.

6. Čekati u redu za WC

U redu za Toi Toi testira se vaša izdržljivost , a da ne kažem da je to divno mjesto za nova poznanstva i random komentare o tijeku festivala. Dio kad napokon otiđete u taj majušni toi toi ispunjen onim čudnim mirisom toi deterdženta je jedan od high light motiva festivala. To je olakšanje koje možete osjetiti samo u toi-u, i onda u jednom trenutku shvatite da se isplatilo čekati.

7. Čekati u redu za tuš

Da da, i tu isto čekate u redu s ručnicima, sapunima, četkicama za zube itd. Ovaj put voda znači život. Ispod tuša možete biti multifunkcionalni, pa tako osim što se tuširate perete i zube, žene se depiliraju i čupaju obrve, možete i rezati nokte na nogama.

8. Čekati u redu za punjenje mobitela

Koliko samo duša čeka u redu za punjenje mobitela kako bi mogli staviti status na fejs: ”Luudnica na festivalu, uživamo kao nikad dosad @ xy festival.”

festival red

Izvor: www.gigwise.com

9. Tražiti plastične čaše u zamjenu za dodatne bonove

Iako kod nas i nije česta praksa, ali sjećam se jednog festivala u Zagrebu gdje se to moglo, uistinu najjednostavniji način za zaraditi pivu.

festival.hr

Izvor: ww.gigwise.com

I za kraj, sve aktivnosti iz teksta koje eventualno budete provodili radite isključivo na svoju odgovornost.

Ana Nakić

, ,

popis festivala