Kategorije: Domaći FestivaliTop Vijesti

Predstavljeno prvo izdanje festivala SUPERUHO!

  • Datum objave: 25.05.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Prvo izdanje festivala SuperUho orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se od 03. do 05. kolovoza u Šibeniku.  Za razliku od niza kvalitetnih, ali masovnih ljetnih festivala, festival SuperUho po uzoru na svojeg starijeg  brata Žedno uho zadržat će svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi. Tome u prilog idu lokacije na kojima će se SuperUho održati – riječ je o intimnim lokacijama pristaništa TEF te gradskoj plaži BANJ, u neposrednoj blizini šibenske stare gradske jezgre.

Program prvog izdanja SuperUho Festivala bit će usmjeren najvećim dijelom na rock’n’roll glazbu u najširem značenju, a nastupit će trenutno najpopularniji predstavnici tog žanra, kao i oni eksperimentalniji i radikalniji novi izvođači na globalnoj sceni – predstavnici novog vala globalne rock scene i crossover žanrova; nastup na festivalu odradit će i izvođači elektronske, hip hop, funk glazbe čija je poveznica upravo rock stav, jasno izražen u njihovim kompozicijama i scenskom nastupu. Dosad najavljeni izvođači prvog izdanja festivala SuperUho su: The National, Black Lips, Chelsea Wolfe, Rose Windows, Seven That Spells, ABOP, Bernays Propaganda i Diskodelija.

Na danas održanoj konferenciji za predstavnike medija predstavljen je novi dio izvođača, dodatne informacije o festivalu kao i aktiviranje ISKON-a kao generalnog sponzora festivala. Spomenute informacije predstavili su umjetnički direktor Mate Škugor, voditeljica odnosa sa javnošću telekomunikacijske kompanije Iskon Iva Vukšić te umjetnik Miron Milić, koautor vizualnog identiteta festivala.

„Vjerujem da ćemo sa novim dijelom objavljenih izvođača dodatno upotpunili ionako širok glazbeni spektar kojeg su tvorila dosad poznata imena festivala SuperUho. Premda smo, svjesni činjenice da tijekom ljeta naša obala obiluje elektronskim festivalima svih vrsta, u samom početku planiranja ovog projekta naglasak odlučili baciti na druge glazbene izraze, jasno je da nismo mogli u potpunosti ignorirati nešto što je od samog početka predstavljalo bitan aspekt djelovanja Žednog Uha. Zato smo se, pažljivo birajući, odlučili da upravo Fuck Buttons budu ti koji će rasplesati naše posjetitelje na njegovom zatvaranju. S druge će pak strane, Earth kao pioniri drone glazbe i jedni od prvih predstavnika onoga što će godinama kasnije postati poznato kao post-metal, svojim ambijentalnim zvukom stvoriti savršenu kulisu za zalazak sunca drugog festivalskog dana. Pored otkrivenih novih stranih izvođača ovom prilikom najavljujem i tri nova regionalna benda kao predstavnike kvalitete regionalne nezavisne RnR scene: Repetitor, Punčke i ESC life. “, najavio je nove izvođače Mate Škugor. „U neposrednoj blizini festivalske lokacije nalazi   će se i kamp koji će moći primiti pet stotina posjetitelja, a kao što smo već najavljivali, u radijusu od samo 150 metara od središta kampa nalazit će se glavna festivalska pozornica, baš kao i festivalska plaža na kojoj će se odvijati dnevni program festivala ispunjen brojnim zanimljvim sadržajima poput škole sigurnog surfanja ili turnira u košarci“, dodao je Škugor.

Iskonovci su zaljubljeni u dobre projekte koje organiziraju inovativni, hrabri i srčani ljudi. Projekte koji se ističu svojim konceptom uz garanciju dobre realizacije. Iskon se u svojim sponzorstvima vodi ovim smjernicama, u koje se SuperUho festival savršeno uklopio već u premijernom izdanju. Naša je želja bila da raspoloženje, susrete i druženje posjetitelja održimo i ujedinimo i tijekom dana, a novouređena plaža Banj je poslužila kao idealna platforma za realizaciju ideje.  Iskonova plaža će za trajanja festivala postati glavno mjesto druženja gostiju tijekom dnevnih sati, bez obzira na to žele li drijemati na sunčanim krevetima pod baldahinima ili imaju dovoljno energije za ponuđenim aktivnostima. Za ljubitelje sporta i novih adrenalinskih iskustava pripremamo besplatnu školu windsurfinga, kroz koju će posjetitelje festivala voditi iskusni instruktori koji će pripremiti i svu potrebnu opremu. Za one koji ni preko dana ne žele stati s plesom pripremamo dnevnu DJ pozornicu koja će vas provesti kroz mnoge glazbene žanrove uz selekciju nekih od najvećih diggera domaće DJ scene. Plažu i festivalski kamp pokrit ćemo besplatnim Iskonovim wi-fi-jem koji će zaokružiti cijeli program simpatičnog naziva ‘Sigurno surfanje’, u sklopu kojeg će se naći  raznih festivalskih i morskih gadgeta. Sredinom lipnja na Iskonovoj će Facebook fan stranici krenuti i veliki nagradni natječaj u kojem će svi zainteresirani imati mogućnost osvojiti festivalske ulaznice, smještaj u SuperUho kampu i besplatnu školu windsurfinga“, rekli su predstavnici ISKON-a.

„Iznimno smo ponosni na činjenicu je da je jedna tako značajna tvrtka kakva je Iskon Internet d.d. prepoznala potencijal SuperUha te da su odlučili postati generalnim pokroviteljem ovog festivala. To shvaćamo kao potvrdu da je naš dugogodišnji rad prepoznat kao vrijedan, ali i kao obavezu da se, ovoga puta u suradnji s Iskonom kao partnerom, nastavimo i dalje dokazivati“, dodao je Mate Škugor. „Također, festival je podržala i Zagrebačka pivovara“, dodao je Škugor.

” Žednouhe koncerte pratim od samih početaka s kraja 90ih godina u KSET-u. Glazba koju je Mate Škugor promovirao tih godina sugurno je jednim dijelom utjecala i na današnje rezultate mog stvaralaštva. Motivacija izrade vizuala za SuperUho festival je došla spontano i prirodno bez nekih viših ciljeva. Na vizualima za SuperUho Festival radim zajedno sa grafičkim dizajenerom Androm Giunio i vjerujem da će rezulatiti biti uzbudljivi”,  rekao je akademski slikar Miron Milić.

Cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje festivala SuperUho iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala, a cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima u Zagrebu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te u Dallas Music Shopu Šibenik (Kralja Tomislava 4) i klubu AZIMUT (Obala Palih Omladinaca 2, Šibenik). Ulaznice je moguće kupiti i online preko servisa Dirty old shop.

, , ,

popis festivala