Kategorije: Aktualno

Poznati izvođači 3. izdanja Regius Festivala

  • Datum objave: 24.06.2013.
  • Autor članka: Festival.hr

Bliži se treće izdanje festivala Regius, prepoznatljivog kao idealna zabava za kraj ljeta. Koncept festivala i ove godine bazira se na nastupima izvođača iz čitave regije Jugoistočne Europe koji nisu nikada, ili godinama nastupili u Šibeniku i okolici. I ove godine održat će se na gradskoj plaži Jadrija, točnije na teniskom igralištu, 30. i 31. kolovoza.

Ove godine na jadrijskom festivalu nastupit će 10 izvođača iz šest zemalja s područja Jugoistočne Europe. Kontroverzni Rambo Amadeus iz Crne Gore i jedan od najpopularnijih hrvatskih bendova Jinxi, te trenutno najbolji srpski bendovi Bad Copy i Repetitor najveće su zvijezde 3. Regiusa. Osim njih, tijekom dva dana nastupit će i Aktivna Propaganda iz Slovenije, Whoo See Klapa iz Crne Gore, Siledžije iz BiH, Conquering Lion iz Makedonije. Prvu večer okončat će cross-over electro punk band Hex iz Slovenije, a drugu festivalsku večer će zatvoriti DJ kolektiv Chew The Fat! Cro.

U okviru festivala organiziran je i besplatan kamp u hladovini borove šume, kako bi posjetiteljima koji dolaze iz drugih krajeva omogućili siguran smještaj i nesmetano uživanje u prirodnim ljepotama Jadrije.

Cilj ove manifestacije je potaknuti međunarodnu suradnju i solidarnost, slobodu izražavanja te kulturu nenasilja kao osnovnih vrijednosti. Festival nudi kvalitetan i raznovrsan kulturno – glazbeni program. Napomenimo kako je Regius dao svoj obol i produljenju turističke sezone te promicanju gradskog kupališta Jadrija širom ovog dijela Europe. Jadrija na dva dana postajecentar glazbenih zbivanja, edukacije, druženja, kampiranja. Vidimo se i ove godine! Udruga P.A.R.K.

Ostale informacije, poput cijena ulaznica i dnevne ponude festivala, očekujte uskoro. Pratite festival i na Facebook fan pageu.

, , , , , , ,

popis festivala