Kategorije: Domaći FestivaliNovosti

POZITIVAN KONCERT 2012 HLADNO PIVO, LET3, BRKOVI, ONE PIECE PUZZLE

  • Datum objave: 07.09.2012.
  • Autor članka: Festival.hr

Pozitivan koncert, najveći domaći dvoranski rock concert osmi će puta obilježiti Svjetski dan borbe protiv AIDSa uz još jednu sjajnu postavu izvođača. U Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u subotu, 1. prosinca 2012. nastupiti će Hladno pivo, Let3, One Piece Puzzle i Brkovi.

Nakon što je, uz Dubiozu Kolektiv, Stereo MCs, Kawasaki 3p i Svadbas, prošle godine Velika dvorana bila rasprodana, organizatori isto očekuju i ove zime. Jak line up izvođača bit će, dakako, ekskluzivna prilika da ih se vidi u Zagrebu u sljedećim mjesecima.

HLADNO PIVO

Najveća domaća rock atrakcija vraća se na Pozitivan koncert nakon 3 godine, kada su prekrcali Tvornicu kulture na tada posljednjem klupskom Pozitivcu. Hladno pivo, band sposoban sam napuniti i najveće dvorane u regiji, uvijek se rado odazivao dobrim akcijama poput ove, a zanimljivo je da će bandu ovo biti i prvi festivalski nastup u Zagrebu nakon Rokaj festa 2009. godine, kao i prvi dvoranski u rodnom gradu nakon Arene iz jeseni prošle godine. Razlog više da ogromna vojska njihovih fanova pohrli u Dom sportova gdje će Hladno pivo u poziciji headlinera zatvoriti Pozitivan koncert svojim punim nastupom.

LET3

Stari znanci Pozitivnog koncerta na isti se vraćaju već treći put. Tu je sve jasno, riječ je jednom od najboljih i najatraktivnijih live bandova ovih prostora, rock mašini koja melje sve pred sobom i koja je i za ovaj put pripremila neka zvučna i scenska iznenađenja.

BRKOVI

Premijeru na Pozitivcu ove godine imaju Brkovi, zagrebačka folk punk atrakcija i band koji ovim nastupom zasluženo izlazi iz klubova, koji su im očito postali pretijesni, u veće dvorane i na raskošnije produkcije. Unazad godinu dana Brkovi su nakrcali Boogaloo i Dvorište Jedinstva, a sada je red i da odmjere snage na velikoj bini s Pivom i Letom.

ONE PIECE PUZZLE

Riječki underground majstori slove za najuvjerljiviji mladi live band na ovim prostorima, a kao i Brkovima, ovo će im biti premijerni nastup na Pozitivnom koncertu. Furioznim setom, na čelu s razarajućim ženskim vokalom, One Piece Puzzle žestoko će otvoriti ovogodišnji Pozitivan koncert.

ULAZNICE

Pozitivan koncert i ove godine drži najniže cijene ulaznica za ovako jaku postavu izvođača. Onu prvu i najnižu cijenu, čak i produžujemo na više od mjesec dana, a rang cijena i termini ove godine su sljedeći:

Ulaznice po 40 kn u prodaju kreću u ponedjeljak 10.09. i ta cijena traje do nedjelje 14.10.2012.

Od ponedjeljka 15.10. do petka 30.11. cijena će iznositi 50 kn.

Na dan koncerta, u subotu 01.12., ukoliko ih ostane u prodaji ulaznice će iznositi 70 kn.

Podsjećamo da je prošle godine pozitivan koncert bio rasprodan 3 dana uoči održavanja, pa su mnogi nažalost ostali bez svojih karata.

 

Prodajna mjesta su:

Rockmark, Berislavićeva 13

Aquarius CD Shop, Varšavska 13

Aquarius CD Shop, Maksimirska 16

Dirty old shop, Tratinska 22

Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7

Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7

Sva Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Pozitivan koncert, u organizaciji Udruge HUHIV i Los Angeles agencije, u svojih je sedam godina postao jedno od najvažnijih glazbenih događanja u godišnjem kalendaru i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji uopće. Dosad su na Pozitivnom koncertu nastupila imena poput Dubioze kolektiva, TBFa, Laibacha, Urbana&4, Leta3, Stereo MCa, Pipsa, Lollobrigide, Kinokluba, Stranglersa i mnogih drugih, a svirka se iz prostora Tvornice kulture selila dvoranu Dražena Petrovića, da bi prošle godine rasprodali Veliki Dom sportova gdje se održava i ove godine.

Pozitivan koncert samo je jedan od događaja kojim Udruga HUHIV ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a. Uz sve primarna funkcija koncerta ipak je edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima osobama te osobama s rizičnim ponašanjem. Pozitivan koncert se bori I zalaže za AIDS free generaciju.

, , , , ,

popis festivala