Kategorije: Domaći FestivaliNovosti

Ponovno špancirajte u Varaždinu!

  • Datum objave: 24.07.2012.
  • Autor članka: Festival.hr

Po četrnaesti put održava se Špancirfest u Varaždinu, zabilježite datume od 24. kolovoza do 2. rujna i dođite na jedinstveni festival koji je odavno prerastao u puno više od uobičajenog glazbenog festivala!

Festival dobrih emocija je epitet kojije Špancirest zasigurno zaslužio. Za dobre emocije u najvećem dijelu su zaslužni sami Varaždinci od kojih su neki izabrani za ambasadore ovogodišnjeg Špancirfesta.

Varaždinci su ti koji iz godine u godinu s nestrpljenjem iščekuju zadnjih deset dana kolovoza kad njihov grad zaživi glazbom, ljudima i šarenilom.

Kao domaćini poznati su po svojoj gostoljubivosti, a brojne goste dočekuju s osmijehom. Stoga nije bilo teško naći nekoliko njih koji su svoj osmijeh i pozitivne vibracije bili voljni pokloniti za Festival dobrih emocija. Na plakatu za Špancirfest 2012. našli su se Sandra, Jan, Aki i Šuki – mladi Varaždinci koje je festivalski fotograf igrom slučaja sreo na ulici, a oni su se nasmijali na sam spomen Špancirfesta i postali ponosni ambasadori ovogodišnjeg festivala.

Osim veselih Varaždinaca očekuje nas i izniman glazbeni program. Prvi dan zagrijat će vas Kiril Džajkovski, a uživati također možete uz kraljicu hrvatske scene Josipu Lisac. Subotu će začiniti ex-yu zvijezde Partibrejkersi i Disciplin`A Kitschme, a malo sevdaha u Varaždin će unijeti Mostar Sevdah Reunion. Prvi vikend zaključit će sjajni Kultur Shock i uvijek zabavni Leningrad Cowboys, a ako ste željni malo klapske pjesme možete također poslušati jednu od najomiljenijih hrvatski klapa, klapu Cambi. Sljedeći tjedan možete nastaviti u veselom ritmu uz Svadbas, mjuzikl Fotloose, najpoznatije zagorce Zadrugu i najveselije istrijane Gustafe. Četvrtak 30. kolovoza uveličat će sjajni Dječaci i Edo Majkaa, a malo bluesa osigurati će Billie&The Kids. Drugi vikend Špancirfesta otvoriti će Elvis Jackson, Hladno pivo i surf rockeri Bambi Molesters. U subotu uživajte uz Dubiozu Kolektiv, Marka Tolju, Ramba Amadeusa i Natali Dizdar. Nedjelja 2. rujna zadnji je dan Španciresta, zadnji dan vas očekuju fantastični Flogging Molly, a nešto što nikako ne smijete propustiti je sjajan i neobičan slovenski zbor Pereptuum Jazzile.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventima. Festivalska ulaznica stoji 150 kuna, vikend ulaznica 60 kuna, a dnevnu ulaznicu možete nabaviti po cijeni od 30 kuna. Također, u prodaji su i ulaznice za predstave Komedijafesta.

– Uspješnost jednog festivala, mjeri se i po tome koliko je on srastao sa svojim okruženjem, a sudeći po svemu Varaždinci zaista odbrojavaju vrijeme od Špancirfesta do Špancirfesta. Nama kao organizatorima to je samo motivacija da iz godine u godinu radimo što kvalitetniji i raznovrsniji program – poručili su iz Turističke zajednice grada Varaždina.

Mi se samo možemo složiti da i ove godine Špancirfest nudi zaista odličan program koji ne smijete propustiti. Uz navedene izvođače očekuje vas i ulični dio Španciresta te mnogi drugi zabavni programi o kojima ćemo vas na vrijeme obavjestiti. Za sada zabilježite i javite svima da se od 24. kolovoza do 2. rujna vidimo u Varaždinu!

Ivana

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala