Kategorije: Domaći Festivali

Podrška domaćih DJ snaga na Party pozornici Arena

  • Datum objave: 18.08.2012.
  • Autor članka: Festival.hr

Potpuni program na Špancirfest Party pozornici Arena sadržava gotovo 40 izvođača. Uz svjetski poznate izvođače poput Tomcrafta, Paola Barbata i Gramophonedziju, nastupit će i velik broj predstavnika varaždinske DJ scene.

– Kod kuće imamo mnoštvo talentiranih izvođača kojima se rijetko pruža prilika da se promoviraju na velikim eventima u produkciji ove razine. Vjerujemo da će ugodno iznenaditi publiku koja ih još nije imala prilike čuti jer zbilja znaju prirediti vrhunsku zabavu  – poručuju organizatori.

Prilikom otvorenja Party pozornice, 24. kolovoza, uz englesku DJ zvijezdu Miss Mavrik nastupit će DJ-i Yapa i Sasha Tepshich. Yapa, predstavnik je starije generacije, DJ s više od  20 godina iskustva te stoji iza DFC – DanceFactory organizacije. Dosad je svirao na gotovo svim značajnim eventima plesne glazbe u regiji. Iako mladi DJ, Sasha Tepshich stekao je već pozamašno iskustvo. S obzirom da uvijek osjeti puls publike, zasigurno će na plesnom podiju zadržati sve prisutne.

Tomcraftovu večer, 25. kolovoza, upotpunit će čak tri popularna varaždinska DJ-a – Chamae, Dennie i Baseline. Chamae je mladi i vrlo aktivni Varaždinac koji je u samo par godina karijere uspješno pokrenuo i sudjelovao u organizaciji mnogih glazbenih projekta, te ga reference svrstavaju u rang s mnogim starijim kolegama. Njegovi nastupi uvijek su zabavni, i publika uvijek ostaje zadovoljna na podiju. Dennie je, kao DJ i producent, na sceni od sredine 90-tih godina, surađuje sa studijom Sonarscope te je trenutno zajedno s Chamaeom, dio organizacije multimedijalnog projekta IMPUT festival. Baseline pak svakog vikenda uspjeva rasplesati publiku u varaždinskim klubovima svojim odabirom glazbe.

U srijedu uvečer, na Entrio night, kad za mix-pult stupa Paolo Barbato, budite spremni za zagrijavanje uz DJ Lady Lioness, Iggyja i Marshall Neerga. Marshall Neergova kombinacija a capella dionica, funky housea s dozom electra i techna, vrlo brzo će dovesti atmosferu do usijanja. Iggy je dugi niz godina prisutan na sceni, a kruna toga je i nedavni nastup na Valkana festivalu. Trenutno radi na projektu Basement groove u vlastitom klubu Life. Lady Lioness jedna je od tek nekoliko Varaždinki koja je svojim upornim DJ-anjem i kvalitetnim izborom house glazbe uspjela izboriti mjesto na sceni među jakom konkurencijom muških kolega.

Na MMstudio23 rap večeri, nema varaždinskih DJ-a, ali kao predstavnik varaždinske hip-hop scene nastupit će MC Hrmann koji je na sceni od 1998. godine. 2010. izbacuje svoj spot prvijenac Rap rego, koji se emitirao na MTV-u, a ove godine izlašao je njegov drugi video uradak “Dao sam ti dušu”. Nastao je u suradnji s legendom Alenom Slavicom, te se redovito emitira na CMC-u (Croatian Music Channel). Hrmann je danas dio ekipe SRC – Studio Rupa Crew-a.

Viktoria Rebeka je Čakovčanka koja će uz njemačkog DJ Piercea biti headliner u MOBILISIS noći, drugog petka Špancirfesta. Početkom ove godine Viktoria Rebeka kao stipendistica je otišla u Berlin razvijati svoj glazbeni izričaj kao DJ i producent. Glazba joj je mračni, ali i senzualni techno, a od nedavno je postigla veliki uspjeh i postala rezident kultnog berlinskog kluba Tresor gdje održava redovito svoje Dubplay večeri. Uz nju nastupa i DJ Deeg, pionir techno glazbe u Varaždinu, s to je stil kojemu je još i danas vjeran. Svi ga se sjećaju i kao residenta te programskog menadžera legendarnog kluba Extravaganza. Međimurci Nino & Fibo koje se vezuje za Exhibition open air evente također su poznata imena klupske scene sjeverne Hrvatske. Remark je hvaljeni varaždinski DJ koji miješa razne žanrove od deep/tech/progressive house-a do nu diska i loungea. Nikola Tucković je Koprivničanac koji DJ-a i producira u Varaždinu te uspješno puni Beatport ljestvice svojim izdanjima.

Uz Gramophondziju, u subotu 01. rujna, zasvirat će tri Varaždinca. Pintha Indahouse već više od 10 godina slovi za vodeće ime varaždinske house scene što ga je dovelo i u postavu ugledne izdavačke i booking kuće Blacksoul records, a jedan je i od rezidenta popularnog projekta Arena Cool Beat. Jasmin Barbir se već dokazao na sceni dugom DJ karijerom, a vrijedno radeći u svom studio kao producent potpisuje više izdanja za Skytrace i nekoliko drugih izdavačkih kuća. Ferry Van Hreen, najmlađi je izvođač na Party pozornici Arena. Tek mu je 18 godina, a ljubav prema elektronici razvio je još u osnovnoj školi. Konačno se odvažio stvarati svoju glazbu za Beatality records, stoga ne propustite čuti što je ovaj mladi talentirani DJ pripremio za svoju publiku.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala