Kategorije: AktualnoTop Vijesti

Počinje treće izdanje SLURP!-a

  • Datum objave: 01.08.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Na trećem SLURP!-u, 2. kolovoza, na fortu Punta Christo očekuje vas ikona rave generacije Richard West, široj glazbenoj publici poznat kao MR. C i frontman legendarne dance grupe The Shamen, koji već 30 godina drma plesnim podijima. Iza njegovog pseudonima krije se prvo slovo njegova omiljenog nogometnog kluba, Chelsea, čiji je gorljivi navijač od malih nogu.

Kao mladi londonski freestyler, na preporuku Paula Oakenfolda, postaje frontman škotskog benda The Shamen, nakon čega nastaju dance himne Move any mountain, Love, Sex, Intelligence i Ebeneezer Goode. Sa statusom pop zvijezde, a uz prijatelja Laya Paskina (Layo & Bushwacka) otvara kultni klub The End pod parolom ‘cool music in a stylish venue9 te End Recordings.

The End će od 1996. do 2009. postati jedan od simbola londonske klupske scene i jedan od najpoznatijih klubova na svijetu. Zatvaranje The Enda za MR. C-a je značio novi početak, preselio se u Los Angeles, upisao studij glume te nastavio DJ-ati i producirati. Danas diljem svijeta organizira svoje SUPERFREQ večeri.

S pravom ga smatramo živućom legendom i jednim od najutjecajnijih likova u povijesti elektronskescene. Svoj DJ stil trenutno opisuje kao underground-trippy-haunting-sexy-stripped-back-electro-maximal-tech house.

Richardu će se na Fortu pridružiti i jake domaće snage – ponajprije njegov stari frend Felver, čijim je posredstvom i stekao
brojne fanove u Hrvatskoj još od sredine 90-ih. Felver je posljednje sezone vrlo aktivan kao DJ i promotor u zagrebačkim klubovima Funk i Masters, a čini se i da se napokon riješio imidža ‘enfant terriblea’ koji ga je pratio još iz vremena Stereo studija.

Osim Felvera, nastupit će još dvoje Zagrepčana – Sergej Snooze i Jan Kinčl – Zero. Sergej, u posljednje vrijeme posvećen vlastitoj akademskoj karijeri, ovim nastupom i pokretanjem serijala Unedogled najavljuje svoj povratak na scenu, a Jana [21], čiji je Zero Show postao najslušanija radijska emisija o elektronskoj glazbi i sinonim za Radio 808, uvijek rado vidimo i slušamo.

Svoju će premijeru na SLURP!-u imati i članovi pulskog crewa/labela Vakum- sve popularniji Borut Cvajner, koji je oduševio metropolu svojim nastupima ove godine i zaslužio epitet zvijezde u usponu, te Evan i Disrupted project u live formaciji. Još jedan pulski as na lajnapu je SLURP!-ov rezident i programski koordinator Bebetto , nezaobilazna figura istarske DJ scene i zabava na Fortu Punta Christo.

, , ,

popis festivala