Kategorije: Lifestyle FestivaliTop Vijesti

Pannonian Challenge dostigao status top manifestacije!

  • Datum objave: 03.11.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Na današnjoj konferenciji za medije koju je u gradskom poglavarstvu organizirao Pannonian Challenge, jedan od najuspješnijih i najpoznatijih sportskih događaja u regiji, predstavljeni su brojni noviteti koji će već sljedeće godine festival dići na još višu razinu nego do sada.

Naime, iako je Pannonian Challenge već odavno prerastao lokalne okvire i postao regionalno i svjetski poznata manifestacija ekstremnih sportova, „vrhovna vlast“ do sada festival uglavnom nije prepoznavala, ali ta će se situacija promijeniti već od sljedećeg ljeta.

Kako su najavili Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva i Daglas Koraca, zamjenik ministra turizma, od iduće godine Vlada će preuzeti pokroviteljstvo nad Pannonianom, a Hrvatska turistička zajednica uvrstit će festival među top manifestacije u RH, što znači financiranje od najmanje milijun kuna. Osim toga, HEP se obvezao pratiti festival s dodatnih 100.000 eura, pa ministar Vrdoljak procjenjuje kako će festival iduće godine biti „težak“ oko četiri milijuna kuna što će ga definitivno podići na višu razinu nego do sada.

2015_11_03_pannonian_2016_press_490_1

U sklopu idućeg PC-a, organizatori manifestacije, predsjednik Udruge Pannonian Zdenko Liška i voditelj projekta Jurica Barać, imaju velike planove, a najveći je svakako organizacija Svjetskog prvenstva u BMX-u, kao vodećeg biciklističkog događaja u svijetu. Očekuje se kako će, uz najavljenu podršku Vlade i odličnu dosadašnju podršku Grada, Pannonian tu organizaciju i dobiti što bi konkretno značilo dodavanje četiri nove discipline, izgradnju novih poligona, 500-ak novih vozača te globalni TV prijenos diljem svijeta. Samim time, Pannonian bi se produžio za četiri dana, što bi utjecalo i na broj turista te noćenja u gradu Osijeku.

U sljedeća dva tjedna očekuje se finaliziranje pregovora i potvrda organizacije Svjetskog prvenstva dok će se daljnji konkretni koraci predstaviti na idućoj tiskovnoj konferenciji sredinom siječnja iduće godine.

Na pressici su predstavljeni i konkretni podaci o Pannonian Challengu za 2015. godinu. U svome šesnaestom izdanju, festival je gledalo 17.000 posjetitelja u Osijeku te 75.000 ispred malih ekrana koji su pratili majstorije 220 natjecatelja iz cijelog svijeta, dok je broj kontakata na društvenim mrežama premašio dva milijuna. To je sjajna osnova i temelj za još veći rast i razvoj festivala koji bi se, uz najavljeno uključivanje Vlade i HTZ-a, trebao dodatno pozicionirati kao jedan od najvećih događaja u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Izvor: www.osijek031.com

, , ,

popis festivala