Kategorije: Domaći FestivaliTop Vijesti

Otkriveni prvi izvođači 15. Seasplash festivala!

  • Datum objave: 17.01.2017.
  • Autor članka: Festival.hr

U hladne zimske dane Seasplash festival vam donosi vruće vijesti o prvim potvrđenim izvođačima!

U Pulu stižu glazbenici sa samog vrha reggae, dub, ska i punkrock scene, a predvodi ih legendarni trombonist Vin Gordon.

Podsjećamo vas kako se jubilarno 15. izdanje Seasplash festivala održava na starom mjestu zločina, jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo, u terminu od 20. do 23. srpnja 2017. godine, a u prodaji su i povoljne ulaznice RanoGrabilice. Ulovite priliku i kupnjom ulaznice osigurajte si odličan provod, kao i mjesto pod suncem.

Vin Gordon & The Real Rock Band

Vin Gordon, poznat još kao Trommie ili Don D Junior, legendarni je jamajkanski trombonist, na sceni od zlatnih jamajkanskih godina, začetaka rocksteady i ska glazbe.

Muzičku karijeru započeo je ranih 60-ih godina u poznatoj školi Alpha Boys School of Music, gdje brzo usavršava svoj stil. 1965. godine je počeo snimati svoje prve uratke s poznatim The Wailersima u Coxone Dodd’s Studio Oneu, istovremeno surađujući s poznatim glazbenicima, kao što su Roland Alphonso, Tommy McCook, Jackie Mittoo, Lloyd Brevett, Lester Sterling, Bobby Ellis i mnogi drugi.

Njegov trombon može se čuti na albumima legendarnih izvođača Studio Onea, kao što su The Wailers, Burning Spear, Dennis Brown, The Abyssinians, The Heptones, Delroy Wilson, Bob Andy i Alton Ellis.

Jedan od njegovih najvećih hitova je Real Rock, svjetski poznata reggae himna, koju je komponirao s Jackie Mittoom, klavijaturistom genijem.

Kako je Vin Gordon bio omiljeni trombonist Bob Marleya, isti ga je poveo u London 1977. godine kako bi snimili albume Exodus i Kaya, nakon što su na Jamajci snimili Natty Dread i Rastaman Vibration.

Zadnjih nekoliko godina Vin putuje Europom kao član The Wailersa i Skatalitesa, a od nedavno je pokrenuo svoji bend The Real Rock s 8 fantastičnih londonskih glazbenika s kojima dolazi na 15. Seasplash festival!


Vibronics meets Conscious Sounds

Suradnja Vibronicsa i Conscious Soundsa izrazito je kvalitetan i respektabilan spoj na svjetskoj dub sceni!

S njihovim zanimljivim i unikatnim osobnostima, te zavidnom glazbenom diskografijom, ovi talentirani producenti slave 50 godina duba svojim zajedničkim albumom koji izlazi u veljači 2017. godine.

Album istražuje sve utjecajne tonove ovog žanra, od samih početaka sedamdesetih godina prošlog stoljeća. pa sve do najnovijih dub inkarnacija!

Dolaze iz Velike Britanije, a sa sigurnošću se može reći kako su diplomirali umjetnost svojom produkcijom koja kombinira melodičan zvuk i žestoke dubove.

Citizen Fish

Citizen Fish je bend kojem nije potreban poseban uvod – još od svog osnutka, 1990. godine, mješavinom ska i punkrock glazbe zaradili su titulu majstora.

Članove benda znamo iz kultnih punk bendova kao što su Subhumans i Culture Shock. Još uvijek su poprilično aktivni i u punom pogonu – stare himne i uspješnice se ne zaboravljaju, a novi uradci se nižu jedan za drugim.

Pitch Black

Pitch Black uzburkali su vode unutar nezavisne glazbene dub scene svojim beskompromisnim i inovativnim zvukom. Njihova glazba neprimjetno briše granice između srodnih žanrova, bivajući i dalje pristupačnom, još od albuma prvijenca Futureproof iz 1999. godine.

Projekt je zamisao Michaela Hodgsona, nagrađivanog multimedijalnog umjetnika i Paddyja Freea, producenta kolektiva Salmonella Dub.

Culture Shock

Culture Shock je uistinu kultni bend, i rodonačelnik u simbiozi ska, dub i punkrock glazbe! Iako su u početku djelovali tek kraći period iza njih je ostao ogroman trag.

Osim što dijele članove i povijest s bratskim bendovima Citizen Fish i Subhumans, poznati su i po sjajnim melodijama i energičnim nastupima. Vratili su se u punom sjaju, s novim albumom pod okriljem ni manje ni više nego izdavačke kuće Alternative Tentacles, kultnog Jella Biafre.

Waitapu

Godinama prije poniranja u dub dimenzije članovi Waitapua čeličili su se u raznim sferama života lokalne underground scene i čvrstog zvuka hardcore, punk, metal i stoner glazbenih stilova.

Bend djeluje u Čakovcu, u Međimurju, na sjeverozapadu Hrvatske, a krenuo je u stvaranje zanata svog ozbiljnog zvuka. Izražena ljubav prema old school dubu kao i raznolika glazbena podloga, koja se proteže sve od punka do stoner rocka, označava zvučne koordinate njihovog projekta.

Black Star Dub Collective

Black Star Dub Collective, koji na Seasplash dolazi direktno iz Manchestera, nastao je usred hladne zime 2009/2010 godine, s željom članova da izraze svoju veliku ljubav prema sound system kulturi.

Kako su u Rusholme’s Dickenson Roadu uspjeli pokrenuti skvotersku scenu, usporedo je rastao i kolektiv, a danas je u punom cvatu s članovima koji su željni doprinijeti svojom ljubavi prema dub, reggae, roots i dancehall glazbi.

Conscious Youth

Conscious Youth, dolazi iz Velike Britanije, čine ga članovi kolektiva Black Star Dub, kao i Dub Reaktion, poznat po organiziranju dub evenata u Manchesteru.

Počeci sežu iz 2014. godine, potaknuti nezadovoljstvom političke i društvene situacije u svijetu, inspirirani sound system kulturom za koju vjeruju da posjeduje snagu ujedinjavanja ljudi.

Danas, pod vodstvom Nucleus Rootsa, Conscious Youth izvodi žestoki show kroz live dub act, s pjevačima i brass sekcijom.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala