Kategorije: Domaći FestivaliTop Vijesti

Otkrivena imena iz još jednog vala izvođača 15. Seasplasha!

  • Datum objave: 12.05.2017.
  • Autor članka: Festival.hr

Lista nastupajućih izvođaća 15. izdanja Seasplasha upravo je obogaćena za petnaestak novih imena.

Od starih znanaca svakako treba izdvojiti nastupe Bamwisea i Brain Holidaysa koji na festival dolaze s dugo očekivanim, upravo objavljenim albumima, dok od izvođača koji po prvi puta dolaze na tvrđavu Punta Christo svakako treba izdvojiti potvrde za Lion’s Den, Echo Beach Lifefidelity, Killo Killo Bandu i RDH Hi-Fi.

Bamwise je šesteročani bend iz Zagreba, kolaboracija petero glazbenika i VJ-a koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dubu.

U svom radu kombiniraju tri syntha, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije, a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu. Nedavno su objavili dugo očekivani album prvijenac naziva Soundproof, pod okriljem etikete PDV.

Brain Holidays je zagrebački reggae bend osnovan 2000. godine. Vlasnici su dva hvaljena studijska albuma Stereo Roots i Save Peace Babylon Delete, a treći pod nazivom System Error izašao je na prvi dan proljeća 2017. godine.

Glazbena podloga ovog benda temelji se na pozitivi svakodnevnice uz tematske varijacije od ljubavi do aktualnih ekonomskih i društvenih problema.

Echo Beach njemačka je izdavačka kuća s bazom u Hamburgu specijalizirana za dub i reggae. Moto im je Dub the system & dub the world!

Pokretač etikete, Nicolai Beverungen, dugogodišnji je resident u Lounge Club Hamburg, a sa svojim Lifefidelity programom nastupao je diljem svijeta, među ostalim i na festivalima i eventima kao što su Batofar (Paris), Dub Club (Vienna), Reggae Summerjam (Cologne), Big Chill (London), Dub Champion Festival Vienna, Standard Hotel – Gateway near heaven… (Los Angeles), Dubmission (Los Angeles), Fusion Festival Berlin, Geometry Of Now Festival Moscow…

Vojislav Malešev, poznat kao Killo Killo, pjevač je, kantautor i MC iz Novog Sada. Poslije nekoliko godina samostalnog rada na pjesmama, 2007. godine odlučio je okupiti bend baziran na roots reggaeu koji sadrži elemente ska, rock-steadya i dance-halla, pa sve do tipičnih karipskih stilova.

Nerijetko miješa zvuk balkanskog soula i veoma emotivnog, samotnjačkog bluza.

FleCK, svjetski poznati DJ i producent, kroz godine glazbenog stvaralaštva i djelovanja na dub sceni postaje član Kings Hi-Fija i Boom Sound kolektiva.

Unazad nekoliko godina objavljuje za prestižne izdavačke kuće: Serial Killlaz, Dread Recordings, Scotch Bonnet, ODG, Chopstick Dubplate, Liondub International, Lion’s Den, Nice Up!, Born on Road i Universal Egg.

Clem i Simon su dvojac koji je 2011. godine započeo projekt RDH Hi-Fi i postao dio soundsystem kulture, kao i pokreta.

Njihova selekcija plovi kroz razne stilove reggae i dub glazbe, od roots početaka, pa sve do žestokih dubova novih generacija koje Clem miksa u vlastitom studiju.

Dijelili su pozornicu s izvođačima kao što su Blackboard Jungle, King Earthquake, O.B.F ili Stand High Patrol, šireći pozitivne poruke sa spiritualnim vibracijama njihovih svirki.

Ras Lion je ovisnik o glazbi, a radi sve od produkcije, promocije, selektiranja do inžinjeringa zvuka.

Ima svoj studio, izdavačku kuću i soundsystem, a već dugo djeluje kao član DubDerGutenHoffnung i Serendubity festivala.

 

Pratite Seasplash festival na facebook-u i na njihovim službenim stranicama.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala