Kategorije: AktualnoClubbing & Koncerti

Do It With Others – Dvorište Rojc

  • Datum objave: 03.05.2017.
  • Autor članka: Festival.hr

EduSplash – multimedijska platforma za edukaciju i razvoj poziva vas na dvodnevni glazbeni dogadjaj pod nazivom DO IT WITH OTHERS kojim se obilježava završetak prvog ciklusa edukacija EduSplash platforme 2017. godine.

Petak 05.05.2017
DC Rojc – dvorište 21-04h / ulaz slobodan

Prvi dan DO IT WITH OTHERS dogadjaja posvećen je pulsko-istarskoj „Bass“ sceni. Reggae/dub/dubstep ritmove prezentirati će;
PULAP REGGAE STATION,
BASS EXPERIENCE (Jan Becele & Richo),
PROOVE & DEGA,
VIBRATIONS ADDICT,
DUB JAHNERS,
LUKA SELECTA.

Subota 06.05.2017
DC Rojc – dvorište 21-04h /ulaz 40 kn

Drugog dana DO IT WITH OTHERS dogadjaja održati će se koncert na kojem će nastupiti legendarna punk-rock grupa GOBLINI iz Srbije. Uz njih će na pozornici u dvorištu Rojca nastupiti i tri pulske grupe; super-rock grupa The BLACKBELLIS, OVRHA te punk-omladinci KANI BASTARDI.

Grupa Goblini je osnovana u ožujku 1992. godine, a osnivači su bili Golub, Alen Jovanović i Vlada Kokotović. Alen i Vlada su prije toga svirali u grupi Lorelai, koja se raspala 1991. godine.

Prvi album GOBLINA objavljen je 1994. godine, a on je sadržavao dosta pjesama grupe Lorelai, ali i neke nove pjesme. Iste godine su objavili i drugi album, koji je donio nekoliko njihovih prepoznatljivih hitova, ali je sadržavao i nekoliko pjesama sa prvog albuma.

Koncerti grupe su pored vlastitog repertoara obuhvatali i pjesme Kud Idijota, The Clash i pjesmu ,,Kuda idu izgubljene devojke (Tamara)”, Borisa Novkovića.  Članovi grupe Goblini: Branko Golubović Golub (pjevač), Alen Jovanović (gitara), Vlada Kokotović (bas), Nenad Divnić (bubnjevi), Zoran Jević Fric (bubnjevi) i Leo Pilipović (gitara).

THE BLACKBELLIS
The BlackBellis je čistokrvna pulska rock’n’roll skupina sastavljena na inicijativu Mira Kusačića i Damira Bačca Belog potkraj ljeta 2016 godine. Nakon kratkih dogovora i usuglašavanja vezanih uz glazbene želje i očekivanja, odabir posade, te ostale logističke sitnice, grupa ubrzo počinje sa radom.

Nakon poziva koji se ne odbija tek tako, prijespomenutom dvojcu, priključuju se ostali momci željni akcije, tako da trenutnu postavu čine: Damir Bačac-Beli- vokal, Miro Kusačić- gitara, Mladen Maržić- gitara, Igor Stanković- bas te Kristijan Bijažić-Pitzek- bubnjevi.

Sastave u kojima je petorka djelovala i djeluje, bilo bi skoro i nemoguće nabrojati, no spomenimo možda najbitnije: Anti Otpad, Messerschmitt, The Spoons, Manekeni, Barbari, Pokret Otpora, Devastaton, Anti Todor, Kud Idijoti…tako da se može reći da je petorka prilično podmazana i razrađena. Glazba koju sviraju nazivaju ”backstreet rock’n’roll”, dobrim dijelom se naslanja na iskušane rock’n’roll recepte iz povijesti takve glazbe, ali i iz modernijeg pristupa istoj. Dajte im ljubavi i podrške, a vratiti će vam glazbom, poruka je koju vam šalju BlackBellis.


OVRHA
Punk band OVRHA iz Pule osnovan je 2012. godine, članovi benda su Brgy (vokal), Emil (gitara), Wolgy (bass) i Žare (bubanj).

Radi se o glazbenicima sa višegodišnjim iskustvom u pulskim bendovima: Crnački Znoj, Frontalni Udar, Pokret Otpora, Preludium i Reanimacija. Iza sebe imaju mnoštvo koncerata te studijski samoizdat album „Država“ snimljen 2014. u studiu „Ja sam glup“ sa Juletom.


KANI BASTARDI
Omladinski punk band iz Pule, osnovan tijekom ljeta 2015. Članovi banda su: Zajo vokal, Matej gitara, Vincent bubanj i Fićo bass.

Nakon prvog demo albuma „Demo kancone“ slijedi studijski album „Greatest Tits“ koji je trenutno u fazi postprodukcije.

Facebook page

 

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala