Kategorije: Domaći FestivaliNovosti

Osječanka Dorotea postala je voditeljica ŠpancirfestTV-a

  • Datum objave: 21.08.2012.
  • Autor članka: Festival.hr

Dorotea Zovko (21) iz Osijeka bit će ovogodišnja voditeljica ŠpancirfestTV-a. U finalu je odmjerila snage s Antonom Radačićem (28) iz Zagreba i pobijedila na natječaju Špancirfesta i 24sata TV-a.

– Ne mogu vjerovati! Jako sam sretna, ali nisam ovo očekivala. Anton je zbilja super i mislila sam da će on pobijediti – iskreno je rekla Dorotea nakon što je čula odluku žirija. Anton je priznao da mu je malo žao što nije pobijedio, ali da nije razočaran. – Bio sam iznenađen kad sam se našao u polufinalu, a finale je bilo mimo svih mojih očekivanja – ispričao je Anton.

Njih dvoje su rezultate saznali tijekom snimanja finalne emisije za 24sata TV. U Varaždinu, u ugodnom ambijentu atrija Starog grada, našli su se na vrućim baroknim stolicama, ispred peteročlanog žirija. Tihomir Ladišić, voditelj 24sata TV-a, Martina Bušić-Kutija, voditeljica 24sata TV-a, Smiljana Mlakar iz Turističke zajednice grada Varaždina te Ivica Jeremić i Mia Horvat, članovi press tima Špancirfesta, rešetali su kandidate pitanjima. Otvoreno su odgovarali na njih, a nisu se nećkali ni kad su dobili „čudne“ zadatke. Tako je Dorotea iznenadila divnim glasom zapjevajući pjesmu svoje najdraže pjevačice Erykah Badu, a Anton je k’o od šale napravio 10 sklekova.

– Volim festivale i koncerte, volim nove gradove. Špancirfest ima mnoštvo sadržaja i vjerujem da ću se oduševljavati iz dana u dan. Ovo mi je veliki izazov i sretna sam što ću provesti 10 dana u Varaždinu – kaže pobjednica.

Podsjetimo, na natječaj za najbolji posao ovog ljeta prijavilo se čak 43 kandidata. – Drago nam je da su mladi, iako je natječaj bio namijenjen svim dobnim skupinama, primijetili vrijednost ovog iskustva i bili dovoljno hrabri da svoja voditeljska umijeća preko amaterskih videa podijele s cijelom Hrvatskom. Zahvaljujemo svima te ih, kao i sve ostale, pozivamo da se dođu zabavljati na ovogodišnji Špancirfest, od 24. kolovoza do 2. rujna – poručuju organizatori festivala.

popis festivala