Kategorije: Domaći FestivaliTop Vijesti

Objavljen potpun popis izvođača koji ovo ljeto stižu na deveti Outlook festival u Pulu!

  • Datum objave: 06.04.2016.
  • Autor članka: Festival.hr

Ulazeći u devetu godinu postojanja jači nego ikada Outlook festival upravo je objavio potpun popis izvođača kojim se još jednom dokazuje kao vladajući festival bass glazbe u svijetu.

Outlook_2016-Dates-001-0600x0500

Od 31. kolovoza do 4. rujna najbolji svjetski glazbenici iz svijeta hip-hopa, duba, reggae, drum & bassa, dubstepa i svih nijansi između okupit će na pet dana dobrih vibracija i kvalitetne glazbe u domu festivala, tvrđavi Punta Christo pored Pule.

Poznat po pomicanju granica između žanrova Outlook je na svoju listu je upravo dodao 80 novih imena koje predvode Roni Size & Krust present Full Cycle ft Dynamite MC, Benga, DJ Hype, Novelist, ABRA, Million Stylez, The Heatwave, Norman Jay MBE, Gentleman’s Dub Club, Zed Bias i Lenzman.

Festival u pulskoj Areni, 31. kolovoza otvara Damian ‘JR. GONG’ Marley, reggae i dancehall zvijezda, ujedno i najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya.

Pogledajte novi video Outlook festivala: 

Upravo na tom mjestu publiku je prošle godine rasplesao pionir drum & bassa Roni Size, koji se ove godine vraća na tvrđavu gdje će s DJ Krustom i legendarnim Dynamite MC predstaviti utjecajnu Full Cycle izdavačku etiketu. Outlook s ponosom najavljuje povratak dubstep kralja Benge, koji je odigrao značajnu ulogu u prvim danima festivala.

DJ Hype i Novelist pozvani su da svjedoče velikom povratku grime žanra, dancehall scenu predvode Million Stylez, ponovno se vraćaju miljenici dub publike Gentleman’s Dub Club, kao i Bog garage glazbe Zed Bias, dok drum & bass ritam održavaju Alix Perez, te Lenzman i SCAR s Metalheadz etikete.

Outlook-Festival-2014-Dan-Medhurst-6007_Arena_1_Site_art_Fort1

Mračnu stranu r&b glazbe pokazat će nam ABRA, jedna od najzanimljivijih debitantica 2016. Tu je i The Heatwave, moćna plesna mješavina pod utjecajem Jamajke i Velike Britanije, hip-hopom će festival začiniti The High Focus Records ekipa, a masnim bas linijama zvučnike će zatresti dubstep igračiYoungsta i Hatcha.

Na veliko glazbeno putovanje publiku će odvesti hodajuća glazbena enciklopedija i radijska legenda Norman Jay MBE. Poznata izdavačka kuća Hyperdub šalje svoje prvake Scratcha DVA iIkoniku, a njihove suradnike, Teklife izdanja predstavljaju Jackie Dagger & Feloneezy (Mystic Stylez) iz susjedne Srbije.

Outlook je i ove godine osluškivao puls regije, te će tako pred međunarodnom publikom predstaviti niz domaćih i regionalnih bendova, producenata i DJ-a. Na vrhu popisa je svakako Elemental, odnedavno i vlasnici Porina za pjesmu godine.

Outlook_Fort___Dan_Medhurst

S domaćeg terena stižu Kandžija i Gole žene, međunarodno sve uspješniji dub i dubstep producent Egoless, zatim jedan od najplodnijih drum & bass producenta Filip Motovunski, dok će Bamwise, Dubble i Digitron predstaviti vrlo živu hrvatsku dub scenu.

Iz BiH i ove godine stiže uspješan producent Billain, iz Slovenije uvijek vesela Roots In Session ekipa, iz Srbije višečlani roots reggae sastav Hornsman Coyote & Soulcraft, predstavnici Baseline ekipe M-Tech & Double B te već spomenuti Mystic Stylez. Novost festivala je i povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornicu, a u sljedećim mjesecima bit će otkrivene sve pozornice kao i zabave na brodovima te mnoštvo dodatnog sadržaja.

outlook2k14

O zvuku se vodi posebna briga na Outlook festivalu, a najbolji svjetski soundsystemi čine samo srce festivala. Ove godine da upravljaju moćnim Outlook razglasima pozvani su: OBF Soundsystem, Shanti D, Dan Man, Rider Shafique, Earl Gateshead, Charlie P, Dubble, Danny T & Tradesman, Sinai Soun, Iration Steppas, Jah Shaka i Channel One.

Uz njih nezaobilazni su majstori ceremonije, MC-i, a mikrofonom ove godine vladaju SP:MC, Killa P, Crazy D, Fox, MC AD, Steppa Style, Visionobi, Codebreaker MC, Tonn Piper, MC Flux, Sense MC i mnogi drugi.

outlook2

Tvrđava Punta Christo, u kojoj se smjestio festival jedna je od najslikovitijih festivalskih lokacija na svijetu. Između pozornica, kampa Brioni, plaže i zabava na brodovima, Outlook festival je našao idealan balans između dnevnog odmora uz more, i glazbe do dugo u noć.

U prodaji je ograničen broj od 300 povoljnijih festivalskih ulaznica za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova po cijeni od 660kn, nakon čega će cijena biti 850kn. Festivalske ulaznice i ulaznice za Outlook Arenu po cijeni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

12967537_10153390608121227_3936937347059295576_o
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala