Kategorije: Top Vijesti

Novi festival bass kulture stiže u Hrvatsku!

  • Datum objave: 13.06.2016.
  • Autor članka: Festival.hr

Membrain festival, novi festival bass kulture održat će se po prvi put ovo ljeto u Hrvatskoj, točnije u gradu Šibeniku! Kroz četiri dana, od 18. do 21. kolovoza, festival će donijeti bogati, kako glazbeni, tako i popratni program. U glazbenom dijelu programa nastupit će neka od najpoznatijih imena europske underground bass scene, a festival će obogatiti popratni sadržaj u vidu edukacijskih predavanja, glazbenih radionica, ali i ugostiteljske ponud autohtonih dalmatinskih proizvoda.

Lokacija prvog Membrain festivala je uvala Minerska, 10 kilometara udaljena od Šibenika, napušteni bivši vojni kompleks u srcu guste borove šume i u neposrednoj blizini plaže uz čisto more. U isto vrijeme zapušteni svjedok nekog prošlog vremena ali i predivan biser prirode u šibenskom kanalu sv. Ante, kao takav idealan je za festival ovakvog tipa.

Na četiri pozornice u četiri dana izmijenit će se preko 60 europskih i regionalnih izvođača drum and bass, liquid, dubstep, dub, ragga, jungle, jump-up, grime, global i mnogih drugih žanrova. Najpoznatija imena su zasigurno britanski duo Hybrid Minds koji su zadnjih godina dospjeli u sami vrh britanske underground scene sa svojim prepoznatljivim liquid DNB stilom.

Sub Zero, britanski prvak tvrdog plesnog DNB-a poznat je u širokim krugovima scene u cijelom svijetu gdje u zadnjih deset godina neprestano nastupa. LevelaDNB producent, prepoznat od najpopularnijih svjetskih dubstep imena i autor mnogih remixeva u svom specifičnom drumstep stilu. Numa Crew talijanski kolektiv DJ-eva, producenata i MC-a glavni je predstavnik talijanske nezavisne bass scene. Koristeći razne pravce bass glazbe njihovi setovi su veoma plesni i živahni.

a

Ulaznice: €40 (jednodnevna), €80 (festivalska), €120 (VIP), *za ex-Yu će biti pušten poseban kontingent karata po povoljnijim cijenama

Festival organizira nizozemska firma Driftkikker Productions u suradnji sa šibenskom udrugom P.A.R.K. poznatoj po dugogodišnjoj organizaciji glazbenih manifestacija i festivala u Šibeniku kao što su Kulturaljka i Regius.

membrainfestival.com

, , , , ,

popis festivala