Kategorije: Top Vijesti

Najveći celtic punk bend današnjice opet u Zagrebu!

  • Datum objave: 03.11.2016.
  • Autor članka: Maya
Dropkick Murphys  bend koji ne treba osobito predstavljati, još jednom dolazi u Zagreb na svoj treći nastup u samo 5 godina, što dovoljno govori koliko su zavoljeli ove prostore i ovdašnju publiku, dok rasprodani koncerti jasno dokazuju njihov kultni status kod domaćih fanova. U siječnju sljedeće godine kreću na veliku europsku turneju, na kojoj ih na vrhuncu popularnosti imamo priliku gledati 7. veljače 2017. u zagrebačkoj Tvornici kulture.
Osnovani 1996. godine u Quincyu, pregrađu Bostona, prvih pet albuma izdaju za poznati nezavisni label Hellcat Records, a kako su oduvijek bili jedan od onih bendova koji nikad nisu koketirali s mainstreamom niti podilazili kritici, nakon razilaženja osnivaju svoj label Born & Bred Records.
Uspješno kombinirajući tradicionalni irski folk i punk, dok pjevaju o propaloj industriji, lučkom Bostonu, potlačenim radnicima, obitelji, prijateljstvu i ljubavi, ravnopravnu ulogu s basom i električnim gitarama imaju gajde, frula, violina i mandolina, tipično za celtic punk. Kad je bend formiran, jedan od osnivača Ken Casey imao je jednostavan cilj -snimiti album koji će irsku glazbu dići na višu razinu i osvojiti svijet njenom zaraznom melodijom. Ljubitelji whiskeya i pive, Bruinsa, Celticsa, Red Soxa i svake vrste dobre zabave, glas radničke klase i malog čovjeka, samo zahvaljujući upornim radom, iskrenošću, energičnošću, znojnim i urnebesnim nastupima koje redovito naprave to su upravo i postigli jer su Dropkick Murphys trenutno jedan od najtraženijih bendova današnjice, s kojima je čak veliki Bruce Springsteen snimio pjesmu.

dropkick_murphys_press
Kao predgrupa nastupaju njihovi prijatelji i sugrađani iz Bostona, hardcore punkeri Slapshot. Osnovani davne 1985. godine od strane članova jakih lokalnih bendova Terminally Ill, Negative FX, Last Rights, Decadence i DYS, Slapshot su beskompromisnim nastupima od osnutka postali jedan od najvažnijih čimbenika bostonske hardcore scene.
Ograničen broj ulaznica po promotivnoj cijeni od 150 kuna potražite u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) ili na www.dirtyoldempire.com, od 2. studenog. Promotivna prodaja traje do srijede 16.11., a nakon nje 20 kuna više. Ukoliko ih ostane, čekaju vas na blagajni za 190.
, ,

popis festivala