Kategorije: Domaći FestivaliNovostiTop Vijesti

Najava programa prvog ovogodišnjeg Slurp!-a!

  • Datum objave: 09.06.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Kao i proteklih godina Slurp! Festival i ove će se sezone zbivati u 4 pojedinačna termina, počevši sa partyjem otvorenja u subotu 14. lipnja. S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će naša techno diva, Miss Sunshine, biti zadužena za podizanje i održavanje uzavrele atmosfere spomenutog partyja otvorenja. Zabilježite i datume ostala tri termina – 5. srpnja, 2. kolovoza te završni party, zatvaranje sezone u subotu 27. rujna. Imena ostalih gostiju, cijene ulaznica i ostale bitne informacije biti će objavljena uskoro. Ostanite u toku jer i ove godine Slurp! okuplja najatraktivnija imena domaće i regionalne elektronske glazbe te cijenjene inozemne goste. Lokacija održavanja festivala ostaje nepromijenjena, a to je živopisna tvrđava Punta Christo u Štinjanu pokraj Pule.

Talentirana i karizmatična Sunčica oduvijek je bila veliki ljubitelj elektronske glazbe, a od 1997. godine i profesionalno radi kao DJ. U svom rodnom Osijeku te godine započela je s vođenjem radio emisije Clubhopping, što je bio pionirski pothvat za elektronsku glazbu u Slavoniji. Nakon brojnih domaćih rezidencija, nastupa i velikog uloženog truda, danas se može pohvaliti da je proputovala i nastupala u klubovima i na festivalima diljem cijeloga svijeta, a njezine radove objavljuju izdavačke kuće kao što su Decoy, KMS, Random Island, TicTacToe, Coincidence, Monocline. Uz to, remixe njezinih radova radili su velikani elektronske glazbe kao što su Markus Suckut, Tim Xavier, Zadig i Jeroen Search. Njezini setovi idealno odražavaju toplu i živahnu osobnost Miss Sunshine, pa je tako šaren i raznovrstan techno izričaj, isprepleten bogatim melodijama, a na trenutke tajanstven i umirujuć postao njezin zaštitni znak i alat kojim vlada i hipnotizira svakoga tko se nađe na plesnom podiju.

Uz Miss Sunshine na Slurp! Vol. 1 nastupaju:

Oetam je projekt Matea Klaića fokusiran na eksperimentalnije techno zvukove, aktivan od 2009./2010. godine. Od tada je izbacio nekoliko remixeva i traka te izveo 2 live acta, u Rijeci i Berlinu. 2013. godina je označena kao prekretnica projekta gdje nakon nesretnog gubitka svog dotadašnjeg rada, okreće novu stranicu, te u 2014. počinje graditi novi zvuk i još bolji i inovatiniji live act. Svoje putovanje u stvaranje elektronske glazbe, Mateo je započeo s nepunih 15 godina, gdje počinje eksperimentirati s raznim ritmovima i zvukovima. Godine rada, dovele su ga do balansiranja između nekoliko stilova, pa je to dovelo do četiri različita, ali opet usko povezana projekta: Mateo Klaic, Out Of Trolley, Dancer Washington i Oetam. Unazad desetak godina, strastveni je sakljupljač vinyla, a u Mateovim setovima se može čuti od techna, housea do derivata bassa, dok kao Oetam ima isključivo techno set.

Jedan od pionira elektronske scene u Hrvatskoj. U početku čvrsto pozicioniran između trance i house glazbe, uz česte i energične nastupe te organizaciju velikog broja kvalitetnih partyja, utirao je put cijeloj jednoj generaciji mnogih naših budućih deejeya te party promotora. Od 2000. godine Make mijenja svoj stil muzike te se postepeno okreće technu odnosno kasnije hard technu. Make je kroz sve te godine, unatoč mijenjanju stilova, ostao prepoznatljiv po ogromnoj količini entuzijazma i energije koji uvijek čine njegove setove uvijek posebnima. Zbog brojnih obaveza, njegovi su nastupi danas rijetkost, ali i sreća za brojnu i vjernu publiku koja takve prilike ne propušta.

Krekman je promotor i DJ zaljubljen u elektronsku glazbu. Šarolikog stila, baziranog na house deeptech i vokal technu s moćnim groovom.

Samir Kamber aka Rich bavi se dj-ingom desetak godina, a odnedavno i produkcijom. Njegovi su setovi raznovrsni i energični, raspona od deep housea do techna.

Ulaznice za HR & ex-Yu u pretprodaji će biti 50 kn, a na ulazu 70 kn.

 

, , , ,

popis festivala