Kategorije: Interview

Miss Soulfly: Imala sam priliku svirati na Sonar festivalu u Barceloni!

  • Datum objave: 17.09.2014.
  • Autor članka: Festival.hr

Intervjuirali smo Miss Soulfly aka Marinu Karamarko! Marina se u Hrvatsku s ljetne Sankey’s rezidencije vraća 01. listopada!

Pozdrav Marina, dobrodošla natrag u Hrvatsku! Vjerujemo da si imala poprilično životopisno ljeto i nakon odrađenih mnogobrojnih svirki i gaža, vraćaš se puna dojmova. Da li je druga sezona sviranja na Ibizi i rezidencija u Sankey’s-u ispunila tvoja očekivanja? Lijep pozdrav.  Pošto mi je ovo druga sezona u Sankeysu, nekako sam znala što mogu očekivati i skroz sam zadvoljna kako je proletila sezona. To je klub koji uvijek nadje načina da me iznenadi i zasluži moji respekt.

Što ti se najviše svidjelo na Ibizi? Definitivno znamo da ti je falilo Jadranskog mora :)

Definitivno mi fali Jadranskog mora, iako ni ovdje nije loše. Ipak, naše uvale teško mogu zamijeniti one na Ibizi. Ono što me na Ibizi najviše oduševljava je ta energija u zraku, energija na flooru, opuštenost, razuzdanost i posjećenost svih tih evenata. Ovaj otok vrvi ljudima, glazbom, klubovima, hranom, općenito sadržajem. Bilo bi super bi kada bi i odgovorne institucije u Hrvatskoj uspjele realizirati “turistički model” da nam sezona traje 6 mjeseci i da je party turizam nešto poželjno, a ne odbojno.

Kakva je općenito ova festivalska i ljetna sezona na Ibizi? Da li festivali i klubovi imaju dobru posjećenost?

Po meni je posječenost odlična, na otok svake dvije minute dolaze avioni puni mlade ekipe željne zabave i partijanja. Klubovi su krcati, sve živi 100 na sat. Naravno, na Ibizi se također žale na slabiju turstičku sezonu i pad prometa. Iz moje perspektive, to je i dalje ogromna masa ljudi posvuda, restorani, klubovi, party-brodovi, sve je puno. U kolovozu sam prestala izlaziti u klubove koliko je to bilo nepodnošljivo krcato i kad još nadodaš vrućinu, nekako se radije držiš mirnijih lokacija i open air prostora :D

Opiši nam ukratko svoj dnevni ritam na Ibizi tokom ovog ljeta – kako izgledaju odlasci na gaže, klupske rezident večeri i sl.? Opuštanje na plaži ili warm up s ekipom – što više preferiraš? Koliko uopće vremena možeš izdvojiti za sebe?

Ono što mi ovdje najviše nedostaje za neko normalno životno funkcioniranje je normalni dnevni ritam. Toga nema. Svaki dan je skroz poseban i uvijek nekako drugčiji, nepredvidiv i nikad ne znaš gdje ćeš završiti niti kad ćeš doći kući. Nakon više mjeseci takvog života, lako se pogubiti. Vremena za sebe uvijek nastojim naći. Obzirom na količinu interakcija, nužno je znati odvojiti vrijeme za tišinu i sebe, iako nije uvijek jednostavno pronaći taj balans. Moja rezidentura je uvijek bila nedjeljom tako da uglavnom vikende provodim u traženju nove glazbe, a noć uglavnom započinje zajedničkom večerom svih artista koji su taj dan na line-upu, lagano zagrijavanje uz cugu i kretanje prema klubu.

Jesi li izdvojila vrijeme za odlazak na neki festival? Ako jesi, koji festival?

Imala sam priliku svirati na Sonaru u Barceloni! To je nažalost jedini festival koji sam ovo ljeto posjetila i dojmovi su i više nego odlični. Barcelona je predivan grad koji u tom periodu posebno diše glazbu.

Kakvi su ti dojmovi sa sviranja u Sankey’s NYC? :)

Uffff to je jedan od onih momenata koji se ne zaboravlja! :) Predivan monitoring, razglas na flooru, ljudi, svjetla, moj set, usluga, vozači, hotel, sve je bilo kao u filmu! Još uvijek ne mogu vjerovati da sam u New York otišla radi posla, radi svirke, radi onog sto radim i kako to radim. Nešto se šuška o mom povratku u te krajeve – otvorio se Sankey’s Brooklyn i moguć je moj angažma :)

Spremaju li se nove produkcije za nadolazeće vrijeme? Možda koji novi komad opreme u studiju?

Naravno, upravo mi je izašao remix za talentiranog Letou-a na Baile Musicu, uz remixe Jessice Diaz te Batrric & MIVu. Izlazi mi i single na Draft-u, VA izdanje samo sa ženskim producentima. Tu je i samostalni EP koji krajem godine izlazi na Baile Music etiketi. Izlazi mi uskoro i serija izdanja koje sam radila u suradnji s Collective Machinom iz Madjarske. Za jednu od traka je zapeo i Carl Cox te je vrti na skoro svakom svom gigu. Dodatni info i besplatni download pjesme > http://eepurl.com/2orcr!

Što se tiče upgrade-a studija, to će morati pričekati određeni vremenski period.

 Nećemo te ispitivati puno o planovima, tek si došla natrag, ali vjerujemo da ih ima?

Naravno, planova uvijek ima! Ovaj posao je toliko dinamičan da koliko god ne možes ništa planirati, neke stvari ipak moraš probati isplanirati. Za početak, želim vidjeti i družiti se s meni dragim ljudima, prijateljima i obitelji. Nakon toga odmor i detox.  Zna se šta ide nakon detoxa i odmora –  gas sa svirkama i studijskim radom!

Gdje te ekipa može poslušati – na kojem sljedećem tulumu/partyu?

24.10 Klub Depo, Zagreb – SECESSION!

25.10 Klub Crkva, Rijeka – Pure Underground Rijeka

Za kraj – što bi poručila svojim fanovima u Hrvatskoj, barem onima koji te željno iščekuju? :)

Jedva čekam da vidim sve svoje fanove i šaljem im jedan veiki zagrlja pun pozitivne energije! “Svugdje podji, ali kući dodji” – moja omiljena :)

, , , , ,

popis festivala