Kategorije: AktualnoClubbing & Koncerti

Kulturaljkanje po 6. put!

  • Datum objave: 19.03.2016.
  • Autor članka: Festival.hr

Već šestu godinu za redom, šibenski festival slaže kulturne i glazbene komponente manifestacije čineći tako dvodijelni, višednevni program atraktivnim u svim segmentima – od warm up partyja preko predavanja do velikog koncerta za kraj.

Zagrijavanje su nedavno odradile cure iz benda Punčke u klubu Azimut, suorganizatoru koncerta, prilikom čega su promovirale novi studijski album ‘Ništa nije kako se čini’. Prvo predavanje ‘Mladost je mladost je mladost – kultura mladih u nekoliko generacija’ je održano 17. ožujka u Narančastoj zgradi na Banju, prostoru koji je i dobiven pritiscima i radnjama kroz projekt Kulturaljke, a gostovali su dugogodišnji šibenski aktivisti koji su kroz udruge ili samostalno radili na poboljšanju kulturnog života u Šibeniku.

Drugo predavanje ‘Povratak zaboravljene / zabranjene biljke’ je najavljeno za 24. ožujka u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’gdje će o indijskoj i industrijskoj konoplji govoriti Marina Zubak, Ratko Marinković i Saša Brajlo iz Zagreba, aktivisti za legalizaciju konoplje u Hrvatskoj.

-“Riječ je o aktualnoj temi u Hrvatskoj koja je, između ostalog, podijelila javnost, a među prvima o njoj progovaramo u Šibeniku jer želimo upoznati naše sugrađane s temom te čuti njihova promišljanja i iskustva s konopljom” – rekao je Igor Bergam, predsjednik Udruge Pokretači Alternativnog Razvoja Kulture (P.A.R.K) i organizator manifestacije.

Veliko finale je na rasporedu 26. ožujka u hangaru bivše vojarne Bribirskih knezova gdje će nastupiti regionalne legende o kojima ne treba mnogo pisati – Zabranjeno Pušenje, trenutačno najbolji gitarski bend u Europi i apsolutni miljenici ovdašnje publike – Repetitor te novo ime na šibenskoj glazbenoj sceni, glazbeno iznenađenje i osvježenje – Magul! Za after je zadužen Drug Podrug, čovjek koji je spasio r’n’r u Šibeniku.

5f951033-bf99-4bba-83a9-7c97cec85c65

Ulaznice u pretprodaji 60kn kupite u caffe barovima Baldekin, Bono i Azimut ili online putem Entrio sustava po 70kn (uračunat trošak transakcije).

kulturaljka.com

Facebook

, , , , , ,

popis festivala