Kategorije: Top Vijesti

Kulturaljka 2017. – kompletiran cjelokupni program!

  • Datum objave: 22.03.2017.
  • Autor članka: Festival.hr

Veliko koncertno finale Kulturaljke, tradicionalnog glazbenog spektakla kojim počinje sezona zabave u Šibeniku, ove godine održat će se 15. travnja na dobro poznatoj lokaciji pod hangarom na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova. Četiri benda će održati svoje žestoke punk rock svirke, a svaki je zanimljiv na svoj način.

Kao headlineri, tu je Hladno Pivo, najpoznatiji hrvatski punk rock sastav je na sceni gotovo 30 godina, a šibenskoj publici će odsvirati svoju kompletnu koncertnu set listu na kojoj će biti hitovi sa svih dosadašnjih osam albuma.

Spectrum – mladi, perspektivni vodički cover bend koji je nakon dvije odlične svirke u Azimutu dobio priliku pokazati se i na velikom stageu svojim obradama poznatih rock klasika.

Miro Odak & The Strings – kultni šibenskih rokeri iz 90-ih ponovno okupljeni u originalnoj postavi uveličat će koncert svojim poznatim starim stvarima, ali i novim zanimljivim materijalom.

Fantom Slobode – Azra tribute band koji će povodom 35. godine od izdavanja najboljeg live albuma na ovim prostorima ikad, odsvirati većinu materijala s epohalne Azrine treće ploče Ravno do dna izdane 1982. godine.

Limitirani broj ulaznica po promotivnoj cijeni od 60 kuna potražite u caffe barovima Baldekin, Bono i Azimut u Šibeniku, ali i putem Entrio sustava.

Sedma je to godina u nizu da organizatori iz nezavisne, neprofitne i volonterske udruge za mlade P.A.R.K. kroz program Kulturaljke, u Šibenik dovode neke od najpoznatijih bendova iz Hrvatske i regije. Do sada su nastupili Brkovi, Stillness, Goran Bare i Majke, Fakofbolan, Damir Urban, Pips Chips & Videoclips, Kawasaki 3P, Psihomodo Pop, Repetitor, Zabranjeno Pušenje i mnogi drugi.

Uz koncert, Kulturaljka nudi dvije zanimljive tribine o aktualnim temama u šibenskom kulturnom i kreativnom životu. Prva tribina naziva „Prostor je bitan…“ održat će se 30.03. u 17h u multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice Juraj Šižgorić. Tema tribine je odnos između lokalne samouprave i udruga za mlade u Šibeniku i problem nedostatka adekvatnog prostora za konkretno i kreativno izražavanje mladih. Gosti su predstavnici drugih udruga za mlade iz Benkovca, Sinja i Dubrovnika koji će na svojim pozitivnim primjerima pričati kako su u suradnji s vlastima u svojim gradovima dobili konkretne prostore za izražavanje i rad. Druga tribina „Ipak se može – mladi i poduzetni u Šibeniku” održat će se na istom mjestu, ali 13.04., a gosti su mladi, kreativni i uspješni ljude koji su postigli to da u Šibeniku svoje hobije pretvore u poslove od kojih žive.

kulturaljka.com

Fejs

, , , ,

popis festivala