Kategorije: AktualnoDomaći Festivali

Kastav Blues Festival

  • Datum objave: 18.07.2016.
  • Autor članka: Festival.hr

Najveći hrvatski blues-festival, nastao u čast Philadelphija Jerryja Ricksa, jednoga od najpoznatijih predstavnika tradicionalnoga bluesa (country-blues), koji je za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav, i ove godine nudi višednevan atraktivan program. Kastav Bluesfest_185x133mm

I ove godine kastavske ulice i trgove pohodit će eminentni svjetski i europski blueseri. Kroz bogata petodnevna zbivanja podijeljena na nekoliko lokacija (Kostrena, Matulji, Kastav, Viškovo i Čavli) posjetitelji i i zaljubljenici u blues imat će prilike zagrijati se uz izvođače iz Hrvatske, Srbije, Slovačke, V.Britanije, SAD-a te Slovenije, Senegala i Kube.

Osim koncerata, KBF tradicionalno sačinjavaju likovne izložbe (Limited edition Božidara Milinovića Mr. Jazza; Fotografija i blues Damira Zamaklara) i umjetničke radionice.

9.Kastav_ival_plakat

Ove godine u sklopu popratnih festivalskih aktivnosti održat će se već tradicionalni edukacijski program u vidu glazbene radionice koju će voditi svjetski poznat glazbenik i predavač Michael Messer koji će zasigurno polaznicima pružiti uvide u nova znanja.

Više o KBF-u 2016. dostupno je na linku!

, , , , , ,

popis festivala