Kategorije: Domaći FestivaliTop Vijesti

Jubilarno 15. izdanje Future Nature Elements Festival-a!

  • Datum objave: 13.08.2015.
  • Autor članka: Festival.hr

Od 13. do 17. kolovoza na tvrđavi Punta Chriso u Štinjanu održava se festival psihodelične kulture Future Nature Elements 2015. Festival organizira Audovizualna udruga Marsova soba iz Pule i to posljednjih 15 godina, što ga čini najdugovječnijim i najpriznatijim festivalom koji slavi psihodeličnu kulturu i pokret na prostoru Hrvatske, ali i bivše Jugoslavije. Kao što mu i sam naziv govori, ovogodišnje izdanje festivala posvećeno je sinergiji 5 prirodnih elemenata – voda, vatra, zemlja, metal i drvo – koji čine energiju svemira i koji svojom snagom i ljepotom utječu na sva živa bića na Zemlji. I ove će godine posjetitelji tijekom 5 festivalskih dana i na dvije festivalske pozornice uživati u nastupima više od 120 glazbenih umjetnika (DJ-a i bendova) iz Europe i svijeta – od Francuske, Engleske, Italije, Slovenije, Ukrajine, Hrvatske i Srbije preko Izraela do Indije i Australije. Svjetski priznate trance umjetnike ove godine predvode, iako je vrlo nezahvalno nekog posebno isticati, svojim tzv. “live” nastupima – Eat Static, U Recken, Mythospheric, Southwild, Vertex, Dr Sammy, Reality Grid, Funky Dragon, Oka, Secret Vibes…, odnosno DJ nastupima Yamaga, Shotu, Driss, Kokmok, Val Vashar, Betty, Alen i brojni drugi. Više pronađite na službenoj stranici festivala.

10422071_345913325595793_3008072801328254581_n

Osim u trance glazbi, organizator se potrudio zadovoljiti i vizualno osjetilo svoje publike, budući da su upravo odlika psihodeličnih festivala brojne instalacije u prostoru, kao i nastupi vizualnih umjetnika i performera. Ove su godine za dekoracije i instalacije na festivalu zaduženi članovi udruge Marsova soba i njihovi gosti – Lunardecko (Makedonija), Lumenartist (Mađarska), Statist (Slovenija) i Overmind (Njemačka). Što se tiče performera, goste festivala svojim će kreativnostima oduševljavati – AWARENESS SISTERS (Francuska) i INEX TEATAR CIRCUS COMPANY + TIĆU (Srbija), dok će svojim VJ-ing nastupima glazbenike pratiti – SISTER RAY iz Italije te SIMPLE VISUALS i ZEKO NS iz Hrvatske.

Festivalske dane posjetitelji će, osim plesom, pozitivnom energijom, moram i suncem, moći upotpuniti i sudjelovanjem u brojnim radionicama – joga, reiki, gong zvučna kupka, taiju quan 5 elemenata, trance dance 5 elemenata, kineska, shiatsu, energetska i intuitivna masaza te brojnim drugim. Budući da festival slavi svoj 15. rođendan, organizator ovom prilikom poziva sve ljubitelje elektroničke glazbe da mu se pridruže u psihodeličnom rođendanskom slavlju koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, štoviše – odlična zabava je zagarantirana.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

popis festivala